Politie Zuid-Holland-Zuid

17/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-05-2008 o Persberichten district I

HERHAALDE OPROEP
POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRIJDING
DORDRECHT De politie is nog steeds op zoek naar de automobilist die doorgereden is na een aanrijding. Het ongeval gebeurde op dinsdagavond 13 mei 2008 omstreeks 22.00 uur op de Spuiboulevard in Dordrecht ter hoogte van het belastingkantoor. Een 14-jarig meisje werd daar aangereden. De bestuurder van een donkergroene Audi A4 bouwjaar 2004/2005 reed door. Het voertuig heeft schade aan de rechterzijde en mist een zijspiegel. Die vond de politie op de plek van het ongeval terug.
Een 14-jarig meisje uit Dordrecht fietste op de Spuiboulevard en wilde linksaf slaan de Spuiweg op. Op dat moment reed achter haar een auto. De fietsster sloeg linksaf waarbij de auto die achter haar reed het meisje raakte. Hierdoor viel zij en liep ze kneuzingen, blauwe plekken, een schaafwond en een pijnlijke nek op. Een ambulance bracht haar voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht. De autobestuurder reed door.
De politie heeft al met getuigen gesproken en maakt vorderingen in het onderzoek. Toch komt ze graag in contact met getuigen met wie ze tot nu toe nog niet hebben gesproken. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Surveillancedienst van district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard.

HENNEPKWEKERIJ BIJ TOEVAL ONTDEKT
DORDRECHT In een woning aan de Kappeijne vd Coppelloweg is vrijdagmorgen 16 mei een hennepkwekerij ontdekt. De politie ontdekte de hennepkwekerij bij toeval. Agenten gingen s morgens vroeg naar het adres, omdat de bewoner nog 26 dagen gevangenisstraf tegoed heeft. Een geluid dat deed vermoeden dat er iemand in de woning was, deed de agenten besluiten de deur te forceren. Ze troffen geen bewoner aan, maar een loslopend konijn. Daarnaast vond men in de in de slaapkamer een hennepkwekerij met zon 150 planten. De kwekerij werd ontmanteld. De 41-jarige bewoner heeft zich inmiddels gemeld bij de politie om zijn straf uit te zitten.

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op 16 mei op de Van Conventstraat aangehouden. Hij zou in zijn ouderlijk huis in dezelfde straat de ruiten van de voordeur en een binnendeur hebben vernield. Daarna maakt hij zich uit de voeten. Toen agenten binnen waren en in gesprek met de moeder van de jongen waren, kwam de verdachte net aanlopen. Hij werd direct agressief en moest geboeid naar het politiebureau worden gebracht. Na een nacht politiecel is de man in vrijheid gesteld. Hij verklaarde de ruiten te hebben vernield, omdat hij boos was na een ruzie met zijn moeder.

DRONKEN DUITSER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 28-jarige automobilist uit Duitsland is op 17 mei op de Mijlweg aangehouden. Hij blies zo ruim boven de streep dat hij zijn rijbewijs zou kwijtraakte, maar dat had hij niet bij zich. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 950 euro. Dat kon hij niet betalen, waarop hij werd ingesloten.

FLESSEN OLIJFOLIE OP WEGDEK
ZWIJNDRECHT Een vrachtwagen heeft op 16 mei op de Brugweg zon 100 flessen olijfolie verloren. De flessen vielen op het wegdek, waarschijnlijk als gevolg van een kapotte achterdeur. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de flessen uit een vrachtwagen van een bedrijf uit Berkel en Rodenrijs waren gevallen. De vrachtwagen werd op de Handelskade aangetroffen en de chauffeur aangesproken. Reinigingsbedrijf Netwerk heeft alles opgeruimd. Het Berkelse bedrijf krijgt de rekening toegestuurd. Op een deel van de Brugweg was korte tijd geen verkeer mogelijk.

MAN RIJDT TEGEN VERKEERSREGELAAR
DORDRECHT Een 33-jarige automobilist uit Dordrecht is op 17 mei kennelijk met opzet tegen een verkeersregelaar aangereden. De toezichthouder stond in het kader van het evenement Dordt in Stoom het verkeer op de Noordendijk te regelen en gaf de automobilist een stopteken. De Dordtenaar stopte in eerste instantie, maar vroeg al vrij snel aan de verkeersregelaar hoe lang het duurde. Blijkbaar vond de man dat te lang, want hij reed zachtjes tegen de knie van de verkeersregelaar aan. Deze raakte daarbij niet gewond. Hij hield de automobilist aan en droeg hem over aan de politie. Deze stelde hem na verhoor in vrijheid.