Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (17/5)

BREDA, 17 mei 2008

Jongen aangehouden voor diefstal uit auto

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Teteringen is zaterdagnacht rond 03.10 uur op de Oosterhoutseweg aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een auto. Bij de politie kwam een melding binnen dat er werd ingebroken in een auto. Agenten waren binnen een paar minuten ter plaatse en zagen de jongen in de buurt van de auto lopen. Agenten hebben de jongen aangehouden. Een getuige bevestigde dat deze jongen inbrak een auto. Tijdens het onderzoek kwamen agenten even verderop in het gras een auto-radio cd speler liggen. Even verderop stond ook een auto die gepoogd was open te breken. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijders onder inlvoed aangehouden

ETTEN-LEUR: Op de Sprundelsebaan is rond 00.40 uur een 56-jarige vrouw uit Etten-Leur aangehouden. Ze blies 385 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Ze kreeg een rijverbod van 3 uur mee.

BREDA: Een 44-jarige vrouw uit Breda is zaterdag rond middernacht op de Markendaalseweg aangehouden voor rijden onder invloed. Ze reed slingerend met haar bromfiets over de weg en werd door agenten staande gehouden. Uit de blaastest bleek dat ze teveel gedronken had. Ze blies 1050 ug/l. terwijl 220 ug/l is toegestaan. Haar rijbewijs moest ze inleveren.

Joyrider veroorzaakt ongeval

PRINSENBEEK: Een 20-jarige man uit Prinsenbeek is zaterdagnacht rond 02.15 uur op de Bunder aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een verkeersongeval op de Ginnekenweg waarbij een fietser zwaar letsel heeft opgelopen. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs en had teveel gedronken. De politie heeft de man aangehouden en hij is in verzekering gesteld.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Ginnekenweg. Een bestuurder schepte een fietser en ramde vervolgens twee geparkeerde auto's. Daarna reed hij hard door. Het slachtoffer liep hierbij vermoedelijk een dwarslesie, gebroken ruggenwervels en een zware hersenschudding op. Op de plaats van de aanrijding bleek dat de auto bij de botsing zijn kentekenplaat is verloren.Met de gegevens van de kentekenplaat kon het adres van de eigenaar van de auto worden nagetrokken. Agenten zijn naar de woning gereden en zagen daar de verdachte uit de auto stappen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte geen rijbewijs had en dat hij teveel gedronken had. Hij blies 305 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man is aangehouden en in verzkering gesteld.

Twee aanhoudingen verricht

BREDA: Op de Oranjeboomstraat heeft de politie gisteravond rond 20.30 uur een 12-jarige jongen en een 13-jarige jongen uit Breda aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een 13-jarige jongen uit Breda reed samen met zijn broer over de Julianalaan naar het skatebaantje. Daar aangekomen zagen ze een groepje jongeren hun kant opkomen. Zonder enkele reden vertoonden het groepje jongeren recalcitrant gedrag door een brandende sigaret naar het de jongen te gooien. Deze kwam net onder zijn rechteroog terecht. Vervolgens begonnen ze met trappen en slaan. Hierbij liep de jongen een gekneusde neus op.Ook de broer werd in elkaar geslagen en bedreigd met een mes. De jongen is weggerend en hield een auto staande. Zij hebben de politie gebeld. Agenten kwamen ter plaatse en konden door middel van het signalement twee jongens aanhouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Politie pakt fietsendief op

BREDA: Een 51-jarige man uit Breda is vrijdagmiddag buiten heterdaad rond 14.15 uur aangehouden op de Polderstraat. Hij wordt verdacht van fietsendiefstal.

Een vrouw zag dat de verdachte een fiets bij een school heeft weggenomen. Ze wist waar de man woonde en heeft dit doorgegeven aan de politie. Agenten hebben met toestemming van de Officier van Justitie de man buiten heterdaad aangehouden. In zijn woning troffen agenten de gestolen fiets aan. De man is in verzekering gesteld.

Horecatoezicht

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vrijdagavond en vannacht een drukke dienst beleefd. Er waren veel bezoekers op de been. Naast het beteugelen van diverse opstootjes zijn in totaal 2 aanhoudingen verricht. Ook zijn twee bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen.

Rond 03.00 uur is vannacht op de Havermarkt een 27-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden voor belediging. Aanleiding was een opstootje tussen twee groepen op de Visserstraat. Hierdoor ontstond een gespannen sfeer. De politie haalde de groepen uit elkaar. De vrouw vond het nodig om een agent voor kankerjood uit te maken. Hiervoor is ze aangehouden.

Een 28-jarige man uit Breda is vrijdagavond rond 23.30 uur op de Visserstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het bij zich hebben van harddrugs. Personeel van een uitgaangsgelegenheid zag dat de verdachte in het bezit was van pillen en alarmeerde de politie. Uit onderzoek bleek dat de man 5 XTC-pillen bij zich had. De man is aangehouden.

Automobilist rijdt tegen fietser aan

ETTEN-LEUR: Vanmiddag rond 13.30 uur vond op een T-kruising op de Kouwelaarsbrand een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. De 15-jarige fietser uit Etten-Leur kwam uit de Legakker en reed de Kouwelaarsbrand op. Op de kruising ontstond tussen de auto en de fietser een aanrijding. Ten gevolge hiervan viel de fietser op de grond en liep daarbij ernstig letsel op. De jongen is met inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De
verkeersongevallenspecialisten van de politie verrichten een uitgebreid sporenonderzoek. De kruising is daarvoor enige tijd afgezet.

Auteur: Eefje Klijberg