Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (17/5)

BERGEN OP ZOOM, 17 mei 2008

Ongeval tussen goederentrein en vrachtwagen

MOERDIJK: Op een industrieterrein is op de Orionweg vannacht rond 23.45 uur een vrachtauto tegen een goederentrein aangereden. Hierbij is een 48-jarige man met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie kreeg rond 23.45 uur een melding binnen van een aanrijding tussen een goederentrein en een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde op de Orionweg te Moerdijk. De machinist reed met lage snelheid over het spoor en vernam toen hij bijna bij de overgang was dat er een vrachtwagen met aanhanger naderde. De machinistist reageerde hierop door twee keer te toeteren en de snelremming in te zetten. Dit kon niet voorkomen dat een botsing tussen de wagon en de vrachtwagen plaatsvond. De machinist is door de klap gelanceerd en kwam met zijn been klem te zitten tussen de vrachtwagen en het rangeerdeel. Hij is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis in Roosendaal overgebracht. De verkeersspecialist Rail van de KLPD stelde samen met de technische recherche een onderzoek in.

Man betast minderjarig meisje

FIJNAART: Rond 17.00 uur reed een 11-jarige meisje uit Fijnaart op haar fiets over de Parallelweg. Daar sprak de verdachte haar aan. Hij kuste het meisje en vervolgde zijn weg. Het slachtoffertje heeft aangifte gedaan van aanranding. Met behulp van getuigeverklaringen kon de 30-jarige Egyptenaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, rond 18.45 uur op de Voorstraat worden aangehouden. Hij is overgeleverd aan de Vreemdelingendienst.

Twee drugstoeristen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Rond 20.00 uur hield de politie twee 23-jarige Belgen aan op de Erasmulaan. Ze hadden 9 gram softdrugs bij zich die ze mee wilde nemen naar Belgie. Agenten hielden de auto staande voor controle. Ze roken een henneplucht en hebben beide mannen aangehouden. De drugs is in beslag genomen en ze kregen een boete mee.

Rijdsters onder invloed van alcohol aangehouden

STEENBERGEN: Vannacht rond 04.30 uur is een 29-jarige vrouw uit Steenbergen aangehouden op de Montenaken. Zij blies 495 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Uit onderzoek bleek dat ze nog een boete had openstaan. De vrouw kreeg een rijverbod mee en een extra bekeuring.

BERGEN OP ZOOM: Vanmiddag rond 13.15 uur is er op de Steenovenweg een 43-jarig vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden. Ze reed onder invloed van alchohol. Bij de politie kwam een melding binnen dat de vrouw met alcohol op achter het stuur zat. Agenten zagen haar rijden en hielden haar staande. Ze roken een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Ze blies 955 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Haar rijbewijs moest ze inleveren.

Auteur: Eefje Klijberg