Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

17-05-2008; Betreft verslag tweede trainingsdag Grand Prix Le Mans Frankrijk, circuit Le Mans (4.185m)

Goede kwalificatie voor Hugo van den Berg (26e) in Le Mans

Stevie Bonsey (13e) heeft de snelheid gevonden

Danny Webb (15e) bijt op zijn tanden in Le Mans

De tweede dag van de Alice Grand Prix de France heeft het DeGraaf Grand Prix Team een goede kwalificatie gereden. Hugo van den Berg wist zijn rondetijd te verbeteren en klom op naar de 26e positie. Stevie Bonsey wist een halve seconde van zijn kwalificatietijd te rijden en klom op naar de vierde startrij op een 13e positie. Na zijn gemene valpartij in de eerste kwalificatie liet Danny Webb vanddag zien uit het goede racehout te zijn gesneden en kwalificeerde zich ook op de vierde startrij op een 15e positie.

Vanochtend werde de tweede vrije training verreden onder natte weersomstandigheden. Voor aanvang van de vrije training begon het te regenen welke ophield toen de training werd gestart. Halverwege de training was de baan genoeg opgedroogd om de droogweer banden te monteren. Hugo van den Berg reed in deze sessie goede rondetijden en wist zelfs een 21e tijd te noteren. Stevie Bonsey had weer eens pech en kwam ten val in de allereerste ronde doordat collega rijder Alexis Masbou voor hem onderuit ging en Bonsey in zijn val meenam. Na een kwartier kon ook Bonsey aan de training beginnen en noteerde uiteindelijk de 18e tijd. Het was de zaterdagochtend spannend of de DeGraaf Grand Prix rijder Danny Webb zal deelnemen aan deze vrije training maar de kleine Brit wilde het toch gaan proberen en wist met veel moeite op de motor te klimmen en verbaasde het team met een prima 12e tijd in deze sessie.

De tweede en beslissende kwalificatie werd verreden onder droge weersomstandigheden. Hugo van den Berg begon de kwalificatie met nieuwe banden en had een aantal ronden nodig om het ritme te vinden. Vooral de wind speelden de meeste coureurs parten welke een stuk sterker was dan de vrijdag. Het duurde dan ook even voordat van den Berg zijn rondetijd kon verbeteren maar na een bandenwissel wist van den Berg een halve seconde van zijn tijd te rijden wat hem een positie opschoof ten opzcihte van gisteren en zal vanaf de 26e positie aan de race beginnen morgen.

Stevie Bonsey was gisteren niet tevreden over het verloop van de dag. Na technische problemen in de eerste vrije training kwam het team tijd tekort om een goede afstelling te vinden. Ook vanochtend in de tweede vrije training had Bonsey wederom pech maar dit keer omdat een andere rijder onderuit ging en Bonsey in zijn val meesleepte. Toch wist Bonsey een goede afstelling te vinden en wist in de kwalificatie zijn tijd te verbeteren en zal morgen vanaf de vierde startrij starten op een 13e positie.

Na zijn enorme high sider tijdens de eerste kwalificatie was het nog niet helemaal zeker of Danny Webb deze dag kon rijden. Na een aantal bezoeken aan de Clinica Mobile ging het al een beetje beter met Webb en besloot vanochtend deel te nemen aan de tweede vrije training. In de kwalificatie zou het een andere verhaal worden omdat de meeste rijders altijd een stuk sneller rond gaan dan in de eerste kwalificatie. Webb weerde zich kranig en verbeet de pijn en wist tegen het einde van de sessie continue snellere tijden te rijden dan zijn eerste kwalificatietijd. Uiteindelijk wist Webb een halve seconde van rondetijd te rijden en kwalificeerde zich op een uitstekende 15e positie.

Hugo van den Berg (26e, 1:45,864)): Dit weekend heb ik, in samenspraak met het team, anders aangepakt ten opzichte van de vorige weekenden. Hierdoor kan ik mij beter concentreren en gaat het een stuk beter. In de vrije training vanochtend begonnen we op een natte baan die opdroogde. Het ging best wel goed alleen de tijden van gisteren haalden we niet. In de kwalficatie was het best moeilijk vanwege de wind maar ik kon een aantal goede ronden rijden en ben erg tevreden met mijn rondetijd. Ik denk dat ik morgen een goede groep zal strijden en wellicht dat er een betere klassering in zit dan de vorige race in China.

Stevie Bonsey (13e, 1:44,842): Ik heb echt pech hier in Frankrijk! Gisteren in de vrije training had ik technische problemen en vandaag werd ik onderuit gereden door een andere rijder. Maar ondanks deze pech ben ik wel blij met mijn positie op de grid. Ik heb gewoon een goede start morgen nodig en moet zorgen dat ik in een goed ritme kom en dan zal het een prima race worden.

Danny Webb (15e, 1:44,874): Ik ben erg blij met deze kwalificatie. Ik had erg veel pijn tijdens het rijden en dat kwam vooral ook omdat ik echt aan het puchen was. De 15e positie is niet mijn beste resultaat maar gezien de omstandigheden ben ik met deze positie erg tevreden. Toen ik gisteren viel had ik gelijk het gevoel dat ik zeker voor een aantal maanden uitgeschakeld was. Als je dan bedenkt dat ik vandaag weer op de motor reed zonder gebroken botten, dan ben ik heel erg blij met mijn positie. Hopelijk voel ik mij morgen nog wat beter zodat ik nog sneller kan rijden.