Skatebond Nederland


Persbericht skeeleren


Roy Boeve de sterkste in Julianadorp


Roy Boeve heeft vanmiddag in Julianadorp de vijfde etappe gewonnen van de Megapool.nl World on Wheels-competitie. De 23-jarige Habovo-rijder uit Kampen rekende in de eindsprint eenvoudig af met medevluchter Andries Minderhoud. Willem Hut werd derde.


De winst toonde aan dat Boeve terug is op zijn oude niveau. Hij kende een moeilijke aanloop van het seizoen vanwege een virusinfectie, waardoor hij trainingsachterstand opliep. Boeves laatste overwinning dateerde van april vorig jaar in Brakel.


Voor Andries Minderhoud uit het Zeeuwse Waarde is het zijn eerste podiumplaats in de hoogste categorie. "Het gaat goed dit jaar," aldus Minderhoud (Cape Cod). "In een massale aankomst durf ik niet veel. Dat het peloton verbrokkelde kwam mij beter uit."


Met het oog op de World Inline Cup, die morgen in Wolvega wordt verreden, werd er volgens Roy Boeve 'niet belachelijk hard gereden'. De regen en wind creëerden in Julianadorp, een nieuwe etappeplaats in Noord-Holland, moeilijke omstandigheden voor de rijders. Van de 51 starters reden 36 de wedstrijd (36 km) uit.


De slag viel toen er een kopgroep van acht ontstond met Boeve, Minderhoud, Hut, Martijn Kromkamp, Crispijn Ariëns, Mark Horsten, Klaas de Weerd en Sander de Graaff. De Graaff viel daaruit weg met nog drie ronden van 6 km te gaan. Boeve was één van de rijders die het meeste werk deed in de kopgroep. Ook zijn ploeggenoot Kromkamp (Wolvega) was goed op dreef; hij werd vierde, een uitslag die hij al een tijd niet meer gereden had. "We wilden de rest op de kant zetten en op het rechte stuk naar de finish steeds hard aantrekken," zei Boeve.
In de tussentijd lette ploegmaat Karlo Timmerman, die afgelopen maandag won in 't Veld, in het peloton op kopstukken als Sjoerd Huisman (Nefit) en klassementsleider Gary Hekman (Adformatie-Raps).


In de finale viel ook de kopgroep uiteen. Boeve en Minderhoud namen samen een voorsprong van 20 seconden. Groninger Willem Hut (Gibo-Beka) reed in zijn eentje naar de derde plaats.
De gele leiderstrui blijft in handen van Gary Hekman, die voor het eerst dit seizoen buiten het podium bleef (14e). Sjoerd Huisman (16e) kreeg de groene trui weer uitgereikt voor het sprintklassement.
Habovo won de dagprijs voor de beste ploeg met Boeve, Kromkamp, Timmerman, Emiel Blauw en Rob Hadders.


Dames (24 km)

Hilde Goovaerts won bij de vrouwen de vijfde etappe. Rowan Lammers werd tweede, Jannitta Spigt derde.
Het was de bedoeling van Goovaerts, heerseres van het vrouwenpeloton, om dit keer CadoMotus-ploeggenote Jannitta Spigt aan de overwinning te helpen. Spigt kwam echter niet in de juiste positie in de eindsprint. "Ik durfde vanwege de natte weg niet voluit te sprinten over die witte strepen," zei Spigt. Dus deed Goovaerts het toch maar weer zelf.
Eerstejaars senior Rowan Lammers was blij met haar tweede plek, haar beste resultaat tot nu toe. "Ik ben ook al een keer derde geweest, ik kom dichterbij. Het is moeilijk om ons te organiseren tegen de overmacht van Hilde. Ze heeft ook een sterke ploeg om zich heen. Ik moet het in mijn eentje doen."
Het peloton werd gedurende de wedstrijd uiteen getrokken. Er ontstond een leidende groep van twaalf vrouwen.
Hilde Goovaerts behield zowel de gele trui van de klassementsleider als de groene trui voor het sprintklassement.


Beloften (30 km)


Nick Roetman boekte bij de beloften zijn tweede zege van dit seizoen. Hij kwam alleen aan met ruim een minuut voorsprong. Sjaak Schipper uit Medemblik pakte met de tweede plaats zijn eerste podiumplek. Derde werd Sven Mallezie uit het Belgische Eeklo.
Roetman, ook winnaar van de eerste wedstrijd in Brakel waar het eveneens regende, plaatste zijn beslissende aanval een kilometer of acht voor het eind. "Ik kreeg vrij snel een behoorlijke voorsprong. Toen besloot ik ervoor te gaan," aldus de man uit het Noord-Hollandse Oosthuizen, die een extra shot adrenaline lijkt te krijgen wanneer het regent.
Roetman was al eerder in de 30 km wedstrijd in de aanval geweest. Ook Erik van der Heide uit het naburige Schagerbrug had dat geprobeerd. Hij poogde naar de ontsnapte Roetman toe te springen, maar dat lukte niet. Er waren enkele valpartijen en verscheidene rijders gaven voortijdig op.
Nick Roetman voert het klassement aan vóór Erik Bouwhuis uit Mariënberg.


Veteranen (18 km)

Jan Hubert greep de winst bij de veteranen. De 43-jarige Amsterdammer won de sprint in regen en wind. Het was zijn eerste zege.
Uit de kopgroep van zes eindigde Henk Lankhof uit Aalten als tweede en René van der Meulen uit Kampen als derde.
"Nat weer ligt me wel," aldus Hubert, die afgelopen maandag in 't Veld tweede werd. "Met de wind in de rug kon je lange slagen maken. Ik heb er een lange eindsprint van gemaakt." Bij de veteranen was het Huberts eerste zege. Bij de C-rijders heeft hij ook een triomf op zijn naam staan, in Zaanstad.
De kopgroep was ontstaan in de voorlaatste ronde van 6 km en kreeg 25 seconden voorsprong. De andere koplopers waren Rob Jager, Geert Kruims en Meindert Timmerman, die vierde tot en met zesde werden. Henk Lankhof was eerder in de wedstrijd ten val gekomen, maar kon weer aansluiten. Tonnie van Tongeren, de winnaar in Domburg, had een solovlucht geprobeerd waarbij hij 20 seconden uitliep, maar hij werd teruggepakt.


Uitslagen:

http://www.skatepodium.com/Klassement/Megapoolnl_World_on_Wheels/Uitslagen


Voor vragen n.a.v. dit persbericht kunt u contact opnemen met:


Karin Verhoef, tel. 0348-415759 of 06-28781467, e-mail karinverhoef@hetnet.nl
Harmina de Jong, Podium Organisatie, tel. 0513-630273, e-mail info@podiumorganisatie.com


Podium Organisatie

www.podiumorganisatie.com