Eerste opknapdag Bossche basisschool de-Opstap


Pimp-de-Opstap-dag 17 mei 2008

DEN BOSCH, 20080505 -- Zaterdag 17 mei zal RK Basisschool De Opstap, aan de Hofstedenlaan in Den Bosch, haar eerste `Pimp-de-Opstap-dag' organiseren. Samen met de ouders hebben schooldirectie en het enthousiaste team van leerkrachten hun krachten gebundeld en gaan de school opknappen, of zoals dit tegenwoordig heet: `pimpen'. Het pimpen van de school geldt voor de buiten- als de binnenkant van de school. Schilderwerk, snoeien en harken van de groentuintjes, gordijnen, zonweringen, de aula, technische klussen en zelfs het `bezemhok' worden niet ontzien. En het schoolplein.Voorafgaand aan de Pimp-de-Opstap-dag, wordt op woensdag 14 mei een sponsorloop gehouden om het benodigde geld in te zamelen.

In tegenstelling tot berichtgeving in de landelijke bladen van vorige maand waarbij werd aangeven dat de meeste scholen te veel geld oppotten (landelijk ¤ 2,4 miljard) blijkt deze actie daar een andere kijk op te geven. Het siert de Opstap dan ook dat zij juist met deze enigszins ludieke actie toch op eigen kracht hun schoolgebouw grondig gaan aanpakken. Samen met de ouders van de leerlingen gaan zij letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen steken. En hoe......

Al begin april werden ouders door de school benaderd om zich op te geven voor de Pimp-de-Opstap-dag. Door middel van een eenvoudig maar doeltreffend invulformulier konden zij zich opgeven voor de verschillende klussen. Er werden in totaal maar liefst 12 onderdelen in beeld gebracht, waarvan de meest ludieke de Sponsorloop is.

Op zaterdag 17 mei, een vrije dag voor de ouders en leerkrachten, pakken zij de hele school van binnen en buiten stevig aan. Door 12 teams van ouders wordt overal in de school hard gewerkt. Er zal stevig worden gepoetst en geboend, geschuurd en geschilderd maar tussendoor ook even worden gerust. Het meest bijzondere is de aanpak voor de aula. Een oud-leerling van de Opstap die vorig jaar nog in groep 8 zat, heeft een graffiti muur ontworpen. Dit unieke ontwerp zal straks op de muur van de aula prijken. `Een uniek ontwerp waarbij foto's van de leerlingen van de vorige groep 8 een belangrijke plaats zullen innemen,' aldus Emmy Stumpel. `Het animo is groot, vele ouders hebben zich aangemeld om zich op hun vrije dag voor de school in te zetten!' vertelt Emmy Stumpel, één van enthousiaste leerkrachten van De Opstap.

Maar eerst geld inzamelen door middel van een sponsorloop op woensdag 14 mei. Bij de Sponsorloop worden alle leerlingen betrokken; de kleuters van groep 1 en 2 tot de `bijna-middelbare-schollier' van groep 8. Zij lopen rond het naburige park van de school en worden gesponsord door ouders, ooms en tantes, opa's en oma's en alle andere `fans'. De `fans' sponsoren per leerling het aantal te lopen rondjes of sponsoren voor een vast bedrag. De totale opbrengst wordt besteed aan speeltoestellen op het schoolplein. Om toch een extra dimensie aan deze voor scholen bekende manier van geldinzameling te geven, zal de Sponsorloop op een speciale manier worden geopend door Edward Vinken, schooldirecteur, en Emmy Stumpel. Een bijzondere manier, want lopen laat staan hardlopen doen deze juf en meester niet! De juf zal namelijk in de bakfiets, voort getrapt door het `hoofd', het terrein gaan verkennen. Wie nu al met de juf (want zij kan niet remmen) of meester (want hij moet doortrappen) te doen heeft, kan dit bijzondere enthousiaste duo ook sponsoren!

Eén van de basisscholen met een klein budget laat op deze manier duidelijk blijken dat een school met enthousiaste leerkrachten en een bijzondere band met haar leerlingen en ouders zich nog voor vele jaren staande kan houden en dit ondanks alle financiële verwikkelingen in onderwijsland. Duidelijk is dat de Opstap zorgt voor een onvergetelijke tijd op de basisschool!

De Opstap locatie Hengmeng is thans ook druk bezig een soortgelijke actie op touw te zetten. Goed voorbeeld doet volgen!





Ingezonden persbericht