G.S.R. Aegir organiseert tweede Lustrumdriedaagse


GRONINGEN, 20080515 -- In navolging van de Dies Natalis-driedaagse, organiseert de Groninger Studenten Roeivereniging `Aegir' komend weekeinde een tweede Lustrumdriedaagse ter viering van het 130-jarig bestaan van de vereniging. Deze driedaagse staat in het teken van topsport, voeding en de Martini Regatta.

De lustrumdriedaagse opent vrijdagochtend 16 mei 2008 in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen met het sportsymposium getiteld 'Topsport, hoe haal je het in je hoofd?'. Onder het kritische voorzitterschap van Joep Stassen (Comedy Train) zullen onder meer NOC*NSF sportpsycholoog Hardy Menkehorst en Olympisch Goud winnaars Floris Jan Bovelander (hockey) en Ronald Florijn (roeien) spreken over de veelal onderbelichte mentale kant van sport. Tevens zal Gert Schuitemaker (Ortho Institute) uitwijden over het belang van de juiste vitaminen en mineralen in de voeding van een topsporter.

Het sportsymposium wordt vrijdagavond gevolgd door de `Martini Sprint' op de roeibaan van Harkstede (Groningen); een 500 meter sprint voor het KNSRB Van Lier Sprintklassement voor NSRF eerstejaars achten.

Zaterdag 17 en zondag 18 mei organiseert G.S.R. Aegir in samenwerking met de A.G.S.R. Gyas en de Groninger Roeibond de `Martini Regatta' (Aegir Lustrumwedstrijden), ook op de roeibaan van Harkstede; de enige 2 km KNRB-wedstrijd in Noord-Nederland. Wedstrijdploegen van studenten- en burgerroeiverenigingen uit geheel Nederland starten deze wedstrijd in o.a. de hoofdnummers Ej8+, DSA4-, SA8+, LN4+. Daarnaast worden de Aegir Lustrumnummers Praesides Ov1x, BoWa 2-, Huizen 4+ en Oudjes 8+ verroeid. Commentaar op de wedstrijden wordt geleverd door Holland 8+ roeier Reinder Lubbers.

De lustrumdriedaagse wordt zondagavond afgesloten met een optreden van de Aegir Lustrumband, tijdens de Martini Partij in het botenhuis van de G.S.R. Aegir.

Het slot van de lustrumviering vindt plaats na afloop van de derde lustrumdriedaagse op 10, 11 en 12 juli 2008. Na een publiciteitsstunt zal dan een cheque aan Stichting Right to Play worden aangeboden; het goede doel waarvoor gedurende het lustrum op verschillende manieren geld wordt ingezameld.





Sybren van Putten / Lustrumcommissie G.S.R. Aegir