Gemeente Tilburg

15-04-2008

Demontage vliegtuigbommen in Wijkevoort

Uitnodiging voor informatieavond op donderdag 24 april 20.00 uur

In het gebied Wijkevoort tussen de Langenbergseweg en de Hultenseweg zijn drie vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze zijn ontdekt tijdens een onderzoek naar niet gesprongen explosieven dat daar ter plekke is uitgevoerd. Na de ontdekking is door de Explosieven Opruimingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht bekeken wat de toestand van de bommen is. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er geen direct gevaar voor de omgeving is. Op dit moment bestaat er dus geen noodzaak om de bommen direct te verwijderen. Naar verwachting zal de Explosieven Opruimingsdienst de bommen op zaterdag 17 mei definitief verwijderen.

Demontage
De betreffende bommen zijn afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de nabijheid van vliegbasis Gilze en Rijen hebben er toen in dit gebied bombardementen plaatsgevonden. Het gaat om twee vliegtuigbommen met een gewicht van 500 pond en een vliegtuigbom van 1000 pond. Inmiddels zijn de bommen weer bedekt met zand en zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat iemand bij de bommen kan komen. De gemeente kijkt momenteel samen met de Explosieven Opruimingsdienst hoe de bommen gedemonteerd moeten worden.

Informatieavond
De daadwerkelijke ruimingsactie heeft een aantal gevolgen voor de bewoners van de panden in de directe omgeving. Zo zal bijvoorbeeld een aantal inwoners van het gebied worden verzocht één dag (overdag) hun woning te verlaten. Graag informeren wij u persoonlijk over de gevolgen die de bomruiming voor u heeft.

U bent daarom van harte welkom tijdens de informatieavond op donderdag 24 april van 20.00 tot 21.00 in Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg.

Ter plekke ontvangt u meer informatie en kunt u vragen stellen aan medewerkers van de gemeente, de Explosieven Opruimingsdienst en van het bedrijf dat de demontage coördineert.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn tijdens deze bijeenkomst dan wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met Kim van Erp, communicatiemedewerker gemeente Tilburg. Zij noteert uw gegevens en stuurt de benodigde informatie naar u op. Zij is maandag tot en met donderdag bereikbaar via telefoonnummer 013 -542 8068 of via mail kim.van.erp@tilburg.nl.

Meer informatie
Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Jeroen Willems, Projectleider van de gemeente Tilburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 8568