BMW Nederland


MINI provoceert voor het goede doel: Agent Provocateur 'kleedt' Life Ball MINI 2008. 28.04.2008

Rijswijk. MINI is dit jaar voor de achtste keer sponsor van het jaarlijkse Life Ball in Wenen: het grootste 'AIDS charity event' van Europa. Ter ere van dit evenement ontwerpt lingeriemerk Agent Provocateur een unieke MINI Cooper Clubman. Deze MINI zal na het Life Ball wereldwijd worden geveild op Ebay tussen 5 en 15 juni, waarbij de opbrengst traditiegetrouw gedoneerd zal worden aan Life Ball. "The Life Ball MINI by Agent Provocateur"
De 'MINI Cooper Clubman by Agent Provocateur' krijgt het uiterlijk van een politieauto. De zwart gelakte MINI is voorzien van een contrasterend roze Agent Provocateur logo. Het dak heeft een uitdagende netkous-print en wordt gekroond met een politiezwaailicht. De achterruit van de Split-Door van de MINI Clubman is reflecterend en daarachter worden gevangenistralies bevestigd. Het speelse interieur van de Clubman is in zwart leer gehuld, aangevuld met opwindende details, die de fantasie van de toeschouwer prikkelen en het 'clubgevoel' versterken.

Tijdens "Landing on planet Life Ball"- in de nacht van 17 mei 2008 nodigt Life Ball haar gasten uit om het leven te vieren en de vele voorbeelden van harmonie in de wereld uit te lichten. Agent Provocateur laat zich op deze gedachte inspireren om de MINI Cooper Clubman te transformeren in de meest extravagante 'Life Ball MINI' tot nu toe. "De erotische en toch stijlvolle Pin-up-Look van Agent Provocateur spreekt me bijzonder aan", aldus Life Ball initiatiefnemer Gery Kezler.

Lingeriemerk Agent Provocateur is opgericht door Serena Rees en haar man Joseph Corre, de zoon van modeontwerpster Vivienne Westwood. Het merk staat bekend om haar excentrieke en originele dessouscollecties. De Life Ball MINI's die in de voorgaande jaren de modieuze metamorfose ondergingen, werden ontworpen door mode-iconen als Missoni, Ferré en Versace en hebben in totaal al 260.000 euro opgeleverd.

Zie het foto-archief voor het eerste ruwe ontwerp van de 'Life Ball MINI designed by Agent Provocateur'.