Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaterdag 17 mei Dansen tegen kanker (Dance Against Cancer)

Uit je DAC voor ViVe!

Amsterdam, 6 mei 2008.- Op zaterdag 17 mei wordt in Zandvoort een groots dansfeest gehouden. De horecaopbrengst van UIT JE DAC, Dance Against Cancer, komt helemaal ten goede aan het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam. Het feest is voor iedereen toegankelijk, entree is gratis.

Het idee voor Dance Against Cancer komt van een aantal betrokken mensen die zich actief willen inzetten voor het nieuwe label van het NKI-AVL; het label ViVe! Met Vive! wil het NKI-AVL een concrete bijdrage leveren aan de revalidatie en nazorg van patiënten met kanker. Dankzij kankeronderzoek genezen steeds meer mensen van kanker of leven langer mét kanker. Deze mensen willen en kunnen vaak Vitaal Verder, ViVe! helpt hen daarbij op weg.

Veel mensen hebben na hun behandeling enige vorm van revalidatie of nazorg nodig. Dat kan bestaan uit een bepaalde vorm van fysiotherapie of het volgen van een workshop waar tips en adviezen gegeven worden over uiterlijke verzorging, het laten aanmeten van een neusprothese, opnieuw leren slikken of ruiken.ViVe! is daarnaast een kenniscentrum waar onderzoek wordt verricht naar het verbeteren van bestaande revalidatiebehandelingen en het ontwikkelen van nieuwe.

UIT JE DAC, Dance Against Cancer wordt gehouden in de strandpaviljoens Mango's Beach Bar, Bruxelles en Skyline aan de Bouelvard Barnaart die voor die gelegenheid speciaal worden ingericht. Op verschillende podia zijn verschillende acts te zien en te beleven. Op het programma staan een groot aantal live acts van onder andere Jeroen van der Boom, Van Velzen, Filler Dj, Shane Shu en Hip. Deze worden afgewisseld door verschillende dj's zoals DJ-Boot, Gijs Staverman, Jeroen Kijk in de Vegte, Gerard Ekdom, Henkjan Smits, Wouter van der Goes, Rob Boskamp en Edwin Diergaarde die ervoor zorgen dat iedereen uit hun 'dac' kunnen gaan. Naast de dj's en artiesten, die belangeloos optreden, is er nog meer te doen. Gedurende het hele programma treden straatartiesten op, is er een Intensive Care Bar met speciale cocktails en is er een 'fun' casino waar deelnemers mooie prijzen kunnen winnen.

----------
Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Afdeling PR&Voorlichting van het NKI-AVL, Danielle Cardozo, 020-5122867of 06-51009489.