Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Studenten AOC-Oost geven invulling aan Triënnale Apeldoorn op Paleis Het Loo

Het weekend van 17 en 18 mei 2008 staat in het teken van Triënnale en MBO. Paleis Het Loo biedt leerlingen van AOC-Oost in Twello de gelegenheid het Project Triënnale kleurrijk te verbeelden. Bloemenslingers, gedekte tafels, plantconcepten, florale kroonluchters, florale objecten en het geven van tuinadviezen zijn onderdelen van deze presentatie op het Stallenplein van Paleis Het Loo.

Leerlingen van de richtingen bloemsierkunst, hovenier, plantenteelt, tuin en landschap werken gezamenlijk mee aan dit project. Al in februari zijn de leerlingen begonnen met de voorbereidingen. Eerstejaars studenten assisteren de ouderejaars. Zij dragen zelf de verantwoordelijkheid over financiën, organisatie en technische aspecten. De leerlingen zijn het creatieve brein achter alle werkstukken en leren zo samenwerken, plannen, zichzelf presenteren en het organiseren van evenementen.

Zaterdag 17 mei en zondag 18 mei zijn bezoekers van Paleis Het Loo van harte welkom om te kijken, een tuinadvies te vragen, of enkel te genieten van het jonge talent in de groene MBO sector!

In de zomer van 2008 vindt voor het eerst in Apeldoorn de Internationale Tuin- en Landschapstriënnale plaats. De Triënnale is een honderd dagen durende manifestatie rond cultuur, tuin en landschap. Paleis Het Loo participeert met de tentoonstelling "Landschappen van Verbeelding"; een presentatie van veertig originele Europese tuin- en landschapsontwerpen uit de periode van 1600 tot heden. Te zien van 11 juni t/m 28 september 2008. Aan de hand van originele ontwerptekeningen, hedendaagse foto- en filmbeelden en maquettes wordt een intrigerend overzicht gegeven van vierhonderd jaar tuin- en landschapsarchitectuur in Europa.