Ingezonden persbericht

Embargo tot het moment van uitreiken

2008/ YG25
Buitenpost, 13 mei 2008

Koninklijke onderscheiding voor Okje Snip

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Achtkarspelen reikt zaterdag 17 mei een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Okje Snip uit Boelenslaan. Zaterdag 17 mei wordt gevierd zij dat zij al tien jaar het Dorpshuis De Smoutte in Boelenslaan beheert.
De uitreiking vindt plaats om 16.15 uur in het Dorpshuis 'De Smoutte'. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Mevrouw O. Snip, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw O. Snip, geboren op 16 maart 1923, woonachtig in Boelenslaan.

Okje Snip ontplooit sinds 1988 diverse activiteiten op het terrein van ouderenwelzijn, gehandicaptenwelzijn, dorpswelzijn en volksdansen. Mevrouw Snip is sinds 1988 voorzitter van de ouderensoos Boelenslaan. Ze regelt alle activiteiten alleen. Daarnaast zorgt ze voor koffie, thee en vervoer.
Ook is ze sinds 1988 organisator van de collecte van de ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie), afdeling Boelenslaan en voorheen Grootegast.
Al vanaf 1990 zet Okje Snip zich in voor het Dorpshuis De Smoutte in Boelenslaan. Eerst als bestuurslid en momenteel als secretaris. In 1995 was zij zeer betrokken bij de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw dorpshuis. Mevrouw Snip is vanaf 1998 tevens beheerder van het dorpshuis. Twintig uur per week zet ze zich hiervoor in. Ze houdt het dorpshuis schoon, organiseert vergaderingen en activiteiten en verzorgt de catering.
Sinds 2000 is Okje Snip tevens voorzitter van de Volksdansgroep Bliuw Warber uit Surhuisterveen. Zij zorgt voor vervoer bij optredens aan andere dorpen. Ook is zij betrokken bij het overleg met de gemeente in het kader van 'Welzijn voor Ouderen'.