Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Embargo tot het moment van uitreiken

2008/ YG24
Buitenpost, 13 mei 2008

Koninklijke onderscheiding voor Foppe de Vries

Zaterdag 17 mei reikt burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Achtkarspelen een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Foppe de Vries. Op 17 mei a.s. neemt hij afscheid als bestuurslid van de Kaatsclub Buitenpost e.o.
De uitreiking vindt plaats om 17.30 uur in The Point in Buitenpost. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De heer F. de Vries, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer F. de Vries, geboren op 29 juli 1937, woonachtig in Buitenpost.

De heer Foppe de Vries ontplooit al vijftig jaar activiteiten op het terrein van toneel, kaatsen, cultuur, sport en natuur.
Sinds 1958 is Foppe de Vries actief lid van de toneelvereniging Fryske Krite Bûtenpost. Hij is contactpersoon voor de vele verenigingen, instellingen en organisaties, voor wie de producties van de Fryske Krite worden gespeeld. Hij werft nieuwe klanten, verzorgt mede de voorverkoop van de toegangskaarten, regelt dansmuziek, helpt bij het maken van decors en sinds 2000 is hij penningmeester van de toneelvereniging.
Sinds 1973 zet Foppe de Vries zich actief in voor de Kaatsclub Buitenpost e.o. Hij was bestuurslid, secretaris en zet zich nu in als voorzitter. Hij vervangt bestuursleden als dat nodig is, maakt kransen voor de wedstrijden, bestelt prijzen en haalt ze op, verzorgt loten, regelt een scheidsrechter en maakt de wedstrijdlijsten.
Van 1988 tot en met 2004 was de heer de Vries voorzitter van de Kaatsfederatie De Wâlden. Hij organiseerde vele wedstrijden en stelde de wedstrijdlijsten samen.
Daarnaast is de heer de Vries medeoprichter en voorzitter van de Stichting Maskelyn. Deze stichting heeft als doel het culturele aanbod voor jong en oud in Buitenpost uit te breiden. Jaarlijks worden er acht drukbezochte activiteiten georganiseerd. Hij verzorgt ook de sponsorwerving en de public relations.
Tevens was hij van 1970 tot en met 1995 sinterklaas voor de openbare basisschool en diverse bedrijven en instellingen in Buitenpost.