Nederlands Architectuurinstituut
Evenement in Huis Sonneveld: 17 mei 2008 - 25 mei 2008

In het centrum van Rotterdam, aan het Museumpark, ligt de witte villa Huis Sonneveld. Op 17 mei 1933 werd Huis Sonneveld opgeleverd door het Nederlandse architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt. Huis Sonneveld is een van de best bewaarde woonhuizen van het Nieuwe Bouwen en tegenwoordig als museumwoning van het NAi opengesteld voor publiek. Op zaterdag 17 mei aanstaande bestaat deze bijzondere villa precies 75 jaar. Van zaterdag 17 t/m zondag 25 mei wil het NAi dit jubileum graag met u vieren met een feestelijk programma.

Jubileumweek
zaterdag 17 mei, 14.00 uur: foto- en filmmatinee
zondag 18 mei, 14.00 uur: rondleiding door Huis Sonneveld
zondag 18 mei, 15.00 uur: lezing 'Een moderne familie'
donderdag 22 mei, 20.00 uur: lezingenavond 'Open huis'
vrijdag 23 mei, 20.30 uur: huiskamerconcert
zondag 25 mei, 14.00 uur: rondleiding door Huis Sonneveld

75 jaar geschiedenis

1933...
De architecten Brinkman en Van der Vlugt ontwierpen zowel het exterieur als het interieur van de woning en zelfs de tuin. De woning voldeed aan alle eisen van het moderne leven: veel licht, lucht en ruimte ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Toen de familie Sonneveld de villa aan de Jongkindstraat in Rotterdam in 1933 betrok, lieten ze daarom al hun bezit behalve wat kleding, foto's en sieraden, achter in hun oude huis. De familie maakte een nieuwe start in een volledig ingericht huis vol meubels van de Rotterdamse meubelontwerper Gispen.

Meer informatie over Huis Sonneveld

... tot 2008
Het huis overleefde de oorlog. In de jaren zestig, toen de kinderen het huis al hadden verlaten, verhuisde het echtpaar Sonneveld naar een City-flat in Rotterdam. Jarenlang werd de villa bewoond door consuls van het Belgisch consulaat, totdat Stichting Volkskracht de woning begin jaren negentig aankocht. In samenwerking met het NAi werd Huis Sonneveld in oude glorie hersteld en in 2001 als museumwoning opengesteld voor publiek.

Huis Sonneveld bezoekinformatie en openingstijden
Zie het origineel