PvdA Rotterdam


Nieuws

Nazorg aan jonge gedetineerden

Za 17 Mei 2008 - Redactie

Lea Bouwmeester bezoekt Rotterdam

Binnenkort wordt er in de tweede kamer gedebatteerd over nazorg aan jonge gedetineerden. Hoe kunnen we voorkomen dat jongeren die hun straf hebben uitgezeten opnieuw de fout in gaan en binnen de kortste keren weer vastzitten? Om hier een antwoord op te krijgen ging het PvdA kamerlid Lea Bouwmeester in Rotterdam het gesprek aan met verschillende deskundigen op dit terrein.

Alle deskundigen gaven aan dat het belangrijk is om in een vroeg stadium in kaart te brengen op welke gebieden de jongeren ondersteuning nodig hebben. Op deze manier kan al tijdens de gevangenschap begonnen worden met de voorbereiding voor een geslaagde terugkeer in de samenleving. Het is belangrijk dat alle informatie goed op elkaar aansluit zodat iedere betrokkenen op tijd in actie kan komen.

Op initiatief van de PvdA fractie in de gemeenteraad komt het stadsbestuur in juni met een plan van aanpak om dit beter te regelen. PvdA raadslid Matthijs van Muijen benadrukt dat het uitzonderlijk is dat een gemeente zoveel inspanningen op dit terrein pleegt als Rotterdam doet. Hij bepleit een landelijke stimuleringsmaatregel die er voor moet zorgen dat andere gemeenten het voorbeeld van Rotterdam volgen.