Dexia Bank


van de RTBF, gaan samenwerken om de investeringen in de Belgische audiovisuele sector te bevorderen

Dexia Bank en Casa Kafka Pictures, een dochterbedrijf van de RTBF, gaan samenwerken om de investeringen in de Belgische audiovisuele sector te bevorderen

17/05/2008

In de marge van het Festival van Cannes, waar de Belgische film dit jaar ruimschoots vertegenwoordigd is, hebben Dexia Bank en Casa Kafka Pictures (CKP), een dochterbedrijf van de RTBF, hun toekomstige samenwerking aangekondigd op het gebied van de audiovisuele creatie in België.

In de loop van de volgende maanden zullen Dexia Bank en CKP immers vermoedelijk op de markt komen met een beleggingsproduct, « Movie Tax Shelter », dat beantwoordt aan de kenmerken van de tax shelter.

De tax shelter is een fiscale stimulans die bedoeld is om de investeringen ten gunste van de productie van audiovisuele werken in de ruime zin in de hand te werken. Alle ingezeten vennootschappen en Belgische vestigingen van niet-ingezeten vennootschappen kunnen ervan gebruikmaken. Dankzij dit fiscaal regime kan een vennootschap die in de ondersteuning van de audiovisuele productie investeert, profiteren van een vrijstelling van haar belastbare gereserveerde winsten ten belope van 150% van de effectief gestorte bedragen.

Met de steun van CKP wil Dexia Bank op die manier zijn corporatecliënteel toegang verschaffen tot een innoverend product dat past in dit fiscaal regime dat bedoeld is om de Belgische audiovisuele productie te ondersteunen en een efficiënt thesauriebeheer mogelijk maakt in een beveiligde juridische en professionele omgeving.

Om het audiovisuele aspect van « Movie Tax Shelter » te beheren, was Dexia Bank op zoek naar een solide partner die thuis is in de audiovisuele wereld. Daarom wou de bank samenwerken met een intermediatiespecialist, namelijk CKP, een dochterbedrijf van de RTBF.

Raadpleeg het volledige persbericht pdf Zie het origineel