Gemeente Roermond

Home > Burgers & Samenleving > Stedelijk Museum > Nieuws & exposities Vocaal ensemble Pavane zindert in Stedelijk Museum

Op zondag 18 mei om 11.30 uur vindt er weer een Cuypers Kamerconcert plaats. Het vocaal ensemble Pavane zal dan het museum laten zinderen met het programma Come again sweet love, waarin Britse liederen uit de Renaissance tot en met het heden centraal staan. Het ensemble oogstte in het verleden al veel lof voor hun uitvoeringen. Kortom, het optreden wordt een lust voor uw oren!

Vocaal ensemble Pavane werd opgericht in 1984 en staat onder leiding van Bert Nederlof. Het ensemble is een a capella ensemble, dat zich bij uitzondering laat begeleiden. De vaste bezetting bestaat uit dertien zangers en zangeressen.

Sinds de oprichting heeft men zich toegelegd op de vertolking van het klassieke liedrepertoire, dat liederen bevat van de 16de tot en met de 20ste eeuw. Pavane heeft vooral veel affiniteit met de Engelse liedkunst. Zowel in de vertolking als in de presentatie met toelichting overheerst een lichte, vaak humoristische toets.

Het vocaal ensemble organiseert jaarlijks eigen concerten, in de zomer en tijdens de kerstperiode. Voorts wordt medewerking verleend aan evenementen en concerten van derden, zowel binnen als buiten de regio. Zo verzorgde men al enkele malen kasteelconcerten met een geheel Brits programma. Ook was het ensemble een aantal keren op de radio te beluisteren.

In 2005 werd er een succesvol optreden in Parijs gegeven. In 2007, tijdens het Nederlands Festival voor vocale ensembles, oogstte men lof van de jury vanwege de zeer fraai gecultiveerde koorklank en de sympathieke muzikaliteit.

Het concert wordt gehouden op zondag 18 mei van 11.30 tot 12.45 uur. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 11.00 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Dit kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert.

Vocaal ensemble Pavane
Programma: Come again sweet love. Met Britse liederen van de 16de eeuw tot heden.
Tijd: zondag 18 mei van 11.30 tot 12.45 uur. De zaal is geopend vanaf 11.00 uur.
Entree: 5,-, inclusief een drankje in de pauze. Locatie: Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond, 0475 - 333496

De Cuypers Kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Management BV. Publicatiedatum: 6-5-2008 Bijgewerkt: 6-5-2008