Gemeente Venlo


Open dag Brandweer Belfeld

9-5-2008

De Belfeldse brandweer organiseert op zondag 18 mei een open dag. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers zien én meemaken wat de brandweer allemaal doet. De open dag is het sluitstuk in een reeks van acties van de brandweer om nieuwe vrijwilligers te werven.

De open dag biedt een mooie kans voor mensen om te proeven aan het vak van brandweervrijwillig(st)er. De bezoekers kunnen zelf een beginnende brand blussen, de brandweerauto's van dichtbij bekijken en het materiaal waarmee de brandweer werkt bekijken en bedienen. Kinderen kunnen op de foto met een echt brandweerpak aan. Daarnaast geeft de Belfeldse Brandweer een aantal demonstraties. Het programma ziet er als volgt uit:

Opening open
dag
13.00 uur
Demonstratie vlam in de
pan 13.30 uur /15.15 uur
Demonstratie
verkeersongeval
14.00 uur
Blussen van beginnende
brand doorlopend Bekijken
voertuigen
doorlopend
Mee in de
ladderwagen
doorlopend
Tentoonstelling Brandweer Belfeld en internationale Helmen doorlopend
Chemiepak
demo
15.45 uur
Demonstratie
autobrand
16.15 uur
Einde open
dag
17.00 uur

De open dag vindt plaats op zondag 18 mei in en rondom de brandweerkazerne, gelegen aan de Craenakker te Belfeld en begint om 13.00 uur.

De werving van nieuwe brandweervrijwillig(st)ers is niet alleen in Belfled lastig, het is een landelijk probleem. De brandweer in Belfeld heeft de afgelopen maanden verschillende acties gehouden om de mensen attent te maken op het uitdagende vak van brandweervrijwilliger. Zo is er een kaart bij alle huishoudens in Belfeld bezorgd en was er op paaszondag een ludieke paaseieren zoekactie.