Protestantse Kerk in Nederland


Avondopenstelling 'Religie op je bord' in het Bijbels Museum

zo 18 mei 2008, 16:30 uur - 20:00 uur
Religie op je bord: Activiteit bij de tentoonstelling 'Binnenstebuiten
- jongeren en religie'. Bijbels Museum te Amsterdam. Datum: zondag 18 mei 2008. Tijdstip: van 16.30 tot 20.00 uur, Kosten: EUR 12,50 - inclusief eten en drinken.
Meer informatie: www.binnenstebuiten.nl /
www.bijbelsmuseum.nl Tel. (020) 624 24 36 / info@bijbelsmuseum.nl

In het Bijbels Museum te Amsterdam de tentoonstelling Binnenstebuiten
- jongeren en religie te zien. Persoonlijke portretten in woord en beeld laten zien hoe jongeren met hun geloof omgaan en welke plaats religie in hun dagelijks leven inneemt. De jongeren vertegenwoordigen samen de vijf wereldreligies jodendom, christendom, islam, boeddhisme, hindoeisme.
In het kader van deze tijdelijke tentoonstelling biedt het museum een afwisselend activiteitenprogramma aan, waarin verschillende themas aan bod komen. Een daarvan is Religie op je bord op zondag 18 mei van 16.30 tot 20.00 uur.

Religie op je bord bestaat uit een lezing met eten en avondopenstelling. Na een inleiding door Elizabeth den Boer (Universiteit Leiden) maakt u kennis met verschillende gerechten en hapjes uit de wereldreligies door deze zelf te proeven. Bij elke religie is gekozen voor een stroming. Zo zijn er hapjes passend bij tradities binnen de Hara Krishna en de Indonesische Islam en verzorgt Han Wilmink, schrijver van Bijbels Culinair gerechten bij christelijke feesten en gebruiken. In de diverse stands in het museum staan personen die meer kunnen vertellen over wat wordt geserveerd en bij welke gelegenheden wat wordt gegeten. In het souterrain bevindt zich een bar met daaraan grenzend de prachtige tuin van het Bijbels Museum, waarin het bij mooi weer goed vertoeven is.
Religie op je bord is een uitgelezen gelegenheid om meer te weten te komen over voedselgebruiken binnen de verschillende religies. Het belooft een culinaire en ontspannen zomeravond te worden.