Gemeente Hoorn


Zondag 18 mei afsluitingen in binnenstad wegens Marathon Hoorn

14 mei 2008 - Op zondag 18 mei wordt voor de vierde keer de Marathon Hoorn gehouden. Het parcours is anders dan voorgaande jaren. Diverse straten in de binnenstad zijn van 9.00 tot 16.30 uur afgesloten.

Voorgaande edities vonden op de Schellinkhouterdijk richting Venhuizen plaats. In verband met de dijkverzwaringswerkzaamheden is het parcours gewijzigd. Nu vindt de marathon via de IJsselmeerdijk richting Scharwoude plaats.

De Draafsingel (tussen de Oosterpoort en het Koepoortsplein), het Grote Oost (vanaf Zon tot aan de Roode Steen), Roode Steen, de Muntstraat (ook de kruising met de Gouw en Korte Achterstraat), Pakhuisstraat en het Breed zijn van 9.00 tot 16.30 uur afgesloten. Deze straten blijven in geval van calamiteiten bereikbaar.

De binnenstad uitrijden blijft mogelijk via het Kleine Oost, waar de lopers zo veel mogelijk van het verkeer gescheiden worden. Bij alle afzettingen staan medewerkers van de organisatie. Tussen de lopers door is het mogelijk om de stad in en uit te rijden. Verkeer dat via de Liornestraat de binnenstad in wil, wordt over de Johannes Poststraat geleid.