Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Fietsen langs Hunzekronkels - persbericht 030, 2008

Op de fiets door een behaaglijk landschap, zondag 18 mei 2008 In de landelijke fietsmaand mei organiseert het seniorencomité van stichting Prisma voor de zevende keer een fietstocht voor senioren. Het thema van deze jaarlijkse tocht is 'Fietsen langs Hunzekronkels'. Er is een circa 35 kilometer lange tocht uitgezet door het behaaglijke Groninger landschap rondom Hoogezand-Sappemeer. Halverwege de tocht biedt de organisatie deelnemers een gratis kopje koffie aan.

Route

De route is door het Drevenbos, geheel langs het Kieldiep en door het bijzonder karakteristieke Kiel-Windeweer met haar oude dorpsaanzicht, gerenoveerde bruggetjes en nieuwe aanlegsteigers voor de recreatieve toervaart.

De fietstocht gaat voor een klein gedeelte over Annerveenschekanaal, daarna kruist de route Nieuw Annerveen en het achterliggende Hunzedal.

Hier wordt de "Lentenroute" opgepakt die, als schelpenfietspad langs de meanderende Hunze, de richting Gieten en Annen volgt. In Annen wordt de deelnemers een gratis consumptie aangeboden en kan men even uitrusten bij de Grutter. Na de pauze gaat de fietsroute door de Annerstreek richting Zuidlaren en via de Nieuwe Dijk en Osbroeken naar De Groeve en Kropswolde. Vanaf hier langs het fietspad door Woldwijk naar het Kieldiep en door de Dreven terug naar de Finish in Sportcentrum De Kalkwijck.

De tocht wordt georganiseerd vanuit het Sportcentrum `De Kalkwijck'. De start is tussen 13.00 - 14.00 uur. Het einde van de tocht is gepland om ongeveer 17.00 - 18.00 uur. De deelname is, evenals voorgaande jaren, geheel gratis.

De organisatie is een initiatief van Stichting Prisma in samenwerking met de Gemeente Hoogezand-Sappemeer.