Ministerie van Financiën

Minister Bos naar Kiev en Tbilisi

nieuwsbericht | 16-05-2008 | Directie Voorlichting

De Jaarvergadering van de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) wordt dit jaar op zondag 18 mei gehouden in Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne. De Nederlandse delegatie staat onder leiding van minister Wouter Bos. Tijdens deze Jaarvergadering zal afscheid worden genomen van Jean Lemierre, die acht jaar leiding heeft gegeven aan de Oost-Europa Bank, zoals de EBRD in het spraakgebruik wordt genoemd.

Maandagochtend 19 mei heeft de minister van Financiën gesprekken met vertegenwoordigers van de Oekraïense regering, onder wie president Joestsjenko, premier Timosjenko en minister van Financien Pynzenyk. Tijdens het gesprek met Minister Pynzenyk zal een Memorandum of Understanding worden ondertekend, waarin wordt overeengekomen de kennisuitwisseling tussen beide ministeries uit te breiden. Onder dit MoU wordt jaarlijks een werkplan opgesteld dat concrete activiteiten beschrijft. Het werkplan voor 2008 voorziet in activiteiten op de beleidsterreinen schuldbeheer, begrotingsbeleid, fiscaal beleid, interne organisatie en accountancy.

Na het bezoek aan Oekraine zal minister Bos een bezoek afleggen aan Georgië. Hier staan gesprekken op de agenda met premier Gurgenidze, minister van Financi ën Gilauri en de president van de Centrale Bank van Georgië, Amaglobeli.
Ook met zijn Georgische ambtsgenoot Gilauri zal Minister Bos een Memorandum of Understanding op het terrein van kennisuitwisseling tussen beide Ministeries ondertekenen. Op dit moment bestaat er al een intensieve samenwerking tussen de FIOD en de afdeling onderzoek van de Georgische belastingdienst. Daarnaast zal de Minister deelnemen aan een door de FMO georganiseerde rondetafelbijeenkomst over de Georgische financiële sector, waaraan ondermeer zal worden deelgenomen door een aantal Georgische banken, de EBRD en de Nationale Bank.

Meer informatie


* Programma bezoeken Kiev en Tbilisi
Bijlage | 16-05-2008 | PDF bestand, 25.0 kb

Interessante dossiers


* Dossier EBRD


* Laatst aangepast: 16-05-2008