Politie Groningen

Zondag 18 mei 2008

Provincie Groningen, 18-05-2008

Groningen: aanhouding met pepperspray

De politie moest zaterdagmiddag pepperspray gebruiken om op de Iepenlaan een automobilist aan te kunnen houden. De man, een 37-jarige Groninger, belde in de auto, maar niet handsfree. Toen agenten hem daarvoor wilden bekeuren, zagen ze dat het contact van de auto was doorverbonden, een teken dat de wagen mogelijk zou zijn gestolen. De man kon zich op geen enkele manier legitimeren. Hij verzette zich, toen de agenten hem wilden arresteren. Uiteindelijk kwam er pepperspray aan te pas, om hem onder controle te krijgen. In de auto werd onder meer een hoeveelheid verdovende middelen gevonden en inbrekersgereedschap gevonden. De 37-jarige is ingesloten. Een van de agenten liep bij de aanhouding licht letsel op.

Groningen: woonark verandert in junkenhol

Een woonark aan de Eendrachtskade is door tot nu toe onbekenden tijdens afwezigheid van de bewoner omgetoverd tot een waar junkenhol. De bewoner, een 31-jarige Stadjer, kwam zaterdagmiddag terug nu enige tijd buiten de stad te zijn geweest. De boot bleek tussentijds onderdak te hebben verschaft aan drugsgebruikers. Het interieur was kompleet overhoop gehaald en alle goederen van waarde waren verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: tasjesroof met fiets

Een 25-jarige Rotterdamse werd zaterdagnacht op het Schuitendiep van haar tas beroofd. De vrouw liep met enkele vrienden ter hoogte van de Stadsschouwburg toen haar tas door een fietser uit haar handen werd gegrist. De dader, in gezelschap van nog een kompaan, ging er in de richting van het Wielewaalplein vandoor. In de tas zaten een redelijk gering geldbedrag, pasjes en een rijbewijs. De politie doet onderzoek.

Groningen: boos na inslikken pasje

Een 22-jarige inwoner van Assen ging zaterdagnacht door het lint nadat zijn bankpasje in de Oude Ebbingestraat na een mislukte transactie door een geldautomaat was ingeslikt. De man had in eerste instantie enkele agenten te hulp geroepen. Die konden niet veel meer doen dan de Drent het advies geven contact met de bank op te nemen. Dit zinde hem echter niet, waarna de Assenaar de geldmachine met zijn vuist te lijf ging. Hij werd vervolgens aangehouden. Nader onderzoek wees uit, dat de man waarschijnlijk zelf veroorzaker van het probleem was. Hij had in beide pinautomaten een half pasje gestoken

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij

Na een vechtpartij in de Gelkingestraat werden zaterdagnacht drie personen door de politie aangehouden. De agenten grepen in nadat het cameratoezicht de vechtpartij ontdekte. De drie betrokkenen, twee van 25 jaar en een 22-jarige en allen afkomstig uit Assen, werden gearresteerd. Tegen een van de 25-jarigen wordt ook proces-verbaal opgemaakt wegens belediging van een agente.

Zuidbroek: brand bij seniorenflat

De politie stelt een onderzoek in naar een brand zaterdagavond laat in een berging bij een seniorenflat aan het Winschoterdiep in Zuidbroek. Tijdens de brand verzamelden de bewoners zich in de hal van het gebouw. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Bedum: aanhoudingen op straat

De politie heeft zondagmorgen vroeg op de Bazuinlaan in Bedum een 19-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens belediging. De man vond het in het voorbijlopen nodig enkele surveillerende agenten uit te schelden voor hoeren van justitie. Zaterdagmorgen werden drie inwoners van Bedum, 23, 20 en 18 jaar, bij het park aan het Oosterend aangehouden nadat ze bij een woning vernielingen hadden aangericht. De politie stelt een onderzoek in.

Scheemda: crossmotoren gestolen

Uit een schuur aan de Eexterweg in Scheemda zijn vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag twee crossmotoren gestolen. Een van de motoren stond op een aanhanger, de andere zat met een slot aan de wagen vastgeketend. Het betreft een oranje KTM 125 cc en een 250 cc zwart/witte Yamaha. De politie stelt een onderzoek in.

Heiligerlee: invalidenwagentje uit de bocht

Een 58-jarige inwoner van Winschoten raakte zaterdagmorgen door nog onbekende oorzaak, mogelijk doordat hij onwel was geworden, met zijn invalidenwagen op zijn kant op de Provinciale weg in Heiligerlee. De man werd met vermoedelijk licht letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zette de toedracht van het ongeluk op papier.

Stadskanaal: bedrijfsinbraak

Tot nu toe onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een bedrijf aan de Steenhouwer in Stadskanaal. De daders waren het pand binnengekomen door een gat in het dak te zagen. Het is nog onbekend wat is meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Appingedam: dronken automobilist

Een dronken automobilist zorgen zaterdagnacht voor gevaarlijke situaties op de rijksweg N33. De mam slingerde, keerde op de weg en bleef op een uitvoegstrook stilstaan. De man, een 26-jarige inwoner van Zwolle, werd ter hoogte van Appingedam door de politie tot stoppen gedwongen. Een ademanalyse bracht een promillage van ruim 1.4 aan het licht. Het rijbewijs van de Zwollenaar is ingevorderd.

Bedum: bloedproef na ongeluk

Van een 23-jarige inwoner van Bedum is zaterdagochtend in verband met mogelijk alcoholgebruik in een ziekenhuis een bloedproef afgenomen nadat hij op de Groningerweg bij zijn woonplaats een verkeersongeluk had veroorzaakt. De man reed op de verkeerde weghelft richting Bedum. Een uit tegengestelde richting komende automobilist, een 38-jarige inwoner van Aduard, probeerde de Bedumer te ontwijken maar deze stuurde op het laatste moment ook naar de andere rijstrook. De wagen van de man uit Aduard werd vol in de flank geraakt waarna deze over de kop sloeg en tegen een boom tot stilstand kwam. De 23-jarige werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De man uit Aduard en zijn bij hem inzittende zoon raakten wonderwel niet gewond. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Opende: vroegtijdig einde aan kwekerijtje

De politie kon zaterdagavond in Opende een vroegtijdig einde maken aan een hennepkwekerijtje dat in de open lucht zou worden opgezet. De politie werd door voorbijgangers geattendeerd op een auto die wat merkwaardig bij het bos aan de Leidijk stond geparkeerd. Bij de wagen bleken enkele zakken potgrond te liggen. Even later kwamen enkele personen met een kruiwagen het bos uit. Zij vertelden de agenten dat zij de kruiwagen in het bos hadden gevonden. Toen agenten een kijkje in het bosperceel namen, ontdekten ze enkele specietonnen gevuld met potaarde en pas geplante hennepstekjes. De stekjes werden vervolgens vernietigd.

Onderdendam: bekeuringen voor transport

Een bestuurder en de eigenaar van een tractor met aangekoppelde ploeg kregen zaterdagavond op de Middelstumerweg in Onderdendam een aantal bekeuringen. De ploeg stak anderhalve meter verder dan toegestaan achter de tractor vandaan, de scherpe delen van de ploeg waren niet afgeschermd en de remlichten en richtingaanwijzers van de tractor waren niet zichtbaar. Door de grote oversteek zwaaide de ploeg in bochten van de ploeg over de andere weghelft uit. Het transport werd stil gezet.