Politie Midden- en West Brabant

Persberichtern district Tilburg 18/05

TILBURG, 18 mei 2008

Politie spreekt van een druk bezocht centrum

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een zeer druk bezocht centrum. De politie verrichte in totaal 10 aanhoudingen. Naast het beteugelen van enkele opstootjes schreven agenten in totaal 7 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen en fout verkeersgedrag.

Even na 23.00 uur werd in de Willem II straat een 37-jarige Tilburger aangehouden voor het beledigen van de politie. Na zijn aanhouding gaf de man een valse naam op. Op de Paleisring werd tegen 01.30 uur een 19-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man had zonder te betalen een taxi verlaten waarop de chauffeur verhaal ging halen. Het contact mondde uit in een mishandeling. Na de aanhouding beledigde de verdachte de politie. Even na 01.30 uur heeft de politie op de Paleisring een 20-jarige Tilburger aan voor mishandeling. Hij had een plaatsgenoot een klap in het gezicht gegeven waardoor een tand afbrak. Een 23-jarige inwoner uit Dongen mocht mee naar het bureau voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Op de Heuvel sommeerde agenten hem te vertrekken, nadat hij betrokken was bij een opstootje. Daaraan voldeed hij niet. Ook hij mocht mee naar het bureau. Rond de klok van 03.00 uur heeft de politie in de Heuvelstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging met een vlindermes. De man kreeg in het centrum een woordenwisseling met enkele plaatsgenoten. Tijdens de woordenwisseling trok hij het mes en dreigde daarmee. Bij een horecagelegenheid op het Piusplein hebben de agenten om 03.45 uur twee Tilburgers van 21 en 32 jaar aangehouden. Het tweetal was het niet eens dat ze een horecagelegenheid moesten verlaten en bedreigden daarop de portiers van het etablissement. Gelijktijdig werden op de Heuvelring twee Tilburger van 21 en 23 jaar opgepakt nadat ze betrokken waren bij een vechtpartij. Een 32-jarige inwoner uit Loon op Zand kreeg een enkeltje bureau nadat hij ondanks de tussenkomst van agenten de confrontatie aan wilde gaan met een plaatsgenoot. Tijdens de actie duwde hij enkele fietsen omver. De man verzette zich tegen de aanhouding waarop de politie onder andere een armklem aanlegde.

Dronken Pool rijdt tegen geparkeerde auto's

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 00.45 uur in de Snelliusstraat een 26-jarige Pool aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie nam poolshoogte in de snelliusstraat naar aanleiding van een ontvangen melding van een verkeersongeval. Op straat troffen de agenten de verdachte aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Getuigen vertelden dat de verdachte als bestuurder van een auto tegen twee geparkeerde auto's was aangereden. Op het bureau weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een alcoholcontrole. De politie maakt proces verbaal op.

Drietal beledigt en belemmert de agenten

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht op de Reeshofdijk drie Tilburgers van 18 en 19 jaar aangehouden. Het drietal fietste over de Reeshofdijk en voerde geen verlichting. Agenten spraken ze daar op aan waarna er een bekeuringssituatie ontstond. Een van de verdachten was het er niet mee eens en beledigde een agent. Op het moment dat de politie hem daarvoor wilde aanhouden, belemmerde de tweede verdachte de agenten. De politie sommeerde de derde verdachte te vertrekken. Dat deed hij echter niet. Uiteindelijk mochten alle drie de personen mee naar het bureau.

Politie pakt Tilburgers op voor diefstal fiets

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.00 uur in de Sint Ceciliastraat twee Tilburgers van 33 en 38 jaar aangehouden voor diefstal fiets. Oplettende getuigen hadden gezien dat het tweetal bij de Hall of Fame een damesfiets wegnamen en alarmeerde de politie. Agenten troffen in de Sint Ceciliastraat de mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Op het bureau legde de 38-jarige verdachte een bekennende verklaring af. De 33-jarige man is in verzekering gesteld.

Man moet nog 50 dagen zitten

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.30 uur in de Rubinsteinstraat een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man stond gesignaleerd. Tijdens de surveillance controleerden agenten de verdachte die op dat moment een auto bestuurde met een Duits kenteken. Tijdens de routinecontrole vernamen de agenten dat de man een vonnis open had staan van 50 dagen.

Auto over kop, automobilist mogelijk onder invloed van alcohol

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval in de Quirijnstokstraat raakte vanmorgen om 05.15 uur een 44-jarige bestuurder uit Udenhout en zijn hond gewond. De man is overgebracht naar het Tweesteden Ziekenhuis vestiging Tilburg en de hond naar een dierenarts in Tilburg.

De man reed als bestuurder van een personenauto vanuit Udenhout de Quirijnstokstraat in. In de auto vervoerde hij zijn hond. In de Quirijnstokstraat belandde de auto door onbekende oorzaak in de berm en reed vervolgens tientallen meters door een sloot. Ter hoogte van een duiker sloeg het voertuig over kop en kwam tot stilstand. Hulpdiensten verleenden ter plaatse de eerste hulp. Omdat de politie vermoed dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedtest afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desiree Brabers