Politie Haaglanden

persberichten 18 mei

Haaglanden, 18-05-2008

Jeugdige autokrakers aangehouden

Den Haag De politie hield vrijdag 16 mei om 22.50 uur twee Hagenaars (15 en 16 jaar) aan op verdenking van inbraak uit autos. Het tweetal brak nabij de Prins Hendrikstraat een personenauto open en nam daaruit een aantal Cds mee. Een alerte getuige belde direct de politie en verstrekte een goed signalement van het tweetal. Agenten wisten beiden verdachten korte tijd later te achterhalen.

Jonge vrouw gewond bij aanrijding

Den Haag/Scheveningen Een 16-jarige vrouw uit Den Haag raakte zaterdagochtend 17 mei om 02.20 uur gewond bij een aanrijding. Het meisje zat achterop een scooter bestuurd door een 18-jarige Hagenaar. Op de kruising van de Westduinweg en de Schokkerweg verleende een 25-jarige automobilist bij het links afslaan de snorfietser geen vrije doorgang. Politieagenten die een onderzoek instelden roken dat de 18-jarige bestuurder van de scooter had gedronken. Hij blies 320 ugl en kreeg een proces-verbaal. Tegen de 25-jarige automobilist werd ook proces-verbaal opgemaakt. Het meisje werd met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Visser valt van havenhoofd

Den Haag/Scheveningen - Politie, Brandweer, GGD en een reddingsboot van de KNRM zijn zaterdagochtend om 07.45 uur bezig geweest om een visser uit zijn benarde positie te bevrijden.
De 50-jarige Tilburger was met zijn 26-jarige zoon aan het vissen op het zuidelijke havenhoofd in Scheveningen. Door nog onbekende oorzaak viel de 50-jarige man tussen de basaltblokken en kon niet meer op eigen kracht omhoog komen. Zijn zoon hield zijn vader met een touw vast om te voorkomen dat hij verder weg zou glijden. Met de nodige moeite wisten de hulpdiensten de man te bevrijden. Hij werd met rugletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Foutje bedankt

Den Haag/Scheveningen Een nog onbekende automobilist ramde zaterdag 17 mei omstreeks 03.00 uur twee markeringspalen op de Badhuisweg. Hierna reed de auto tegen een straatbankje omver om hierna tegen een lantaarnpaal tot stilstand te komen. Politieagenten die een onderzoek instelden troffen slechts de achtergelaten auto aan. De bestuurder bleek lopend te zijn vertrokken. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de 50-jarige eigenaar bij het ongeval.

Verdachte bedrijfsinbraak vlucht voor de politie

Den Haag/Scheveningen Een 34-jarige Hagenaar trachtte zondag 18 mei om 04.30 uur tevergeefs uit handen van de politie te blijven. De man werd overlopen bij een bedrijfsinbraak aan de Dr. Lelykade en vluchtte op de fiets. Agenten zagen de man rijden en wisten hem te achterhalen. Onderweg had de man een tas met daarin een IPod en enkele mobiele telefoons weggegooid. Deze bleek afkomstig uit het bedrijfspand.

Autokraker aangehouden

Den Haag De politie hield zaterdag 17 mei om 18.00 uur een 43-jarige Hagenaar aan. De man brak een auto aan de Wesselsstraat open. Een getuige betrapte de man en belde direct de politie. De agenten wisten op basis van het signalement de man in zijn woning aan te houden. Aan het bureau bekende de man zijn betrokkenheid. Hij wordt maandag 19 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auto te water

Leidschendam Een 77-jarige automobilist uit Leidschendam belandde vrijdag 16 mei om 20.30 uur met zijn auto in het water aan de Stompwijkseweg. De man verliet een uitrit en zag daarbij een 25-jarige automobilist over het hoofd. Door de aanrijding belandde de onfortuinlijke bestuurder met zijn auto in de vaart. Op eigen gelegenheid wist de man uit zijn beschadigde auto te komen. Wonderwel raakte de man bij het ongeval niet gewond.

Flinke borrel

Wassenaar Een 28-jarige bestuurder van een bromfiets uit Leiden had vrijdag 16 mei een flinke borrel op. Politieagenten controleerden de man op de Van Zuylen van Nyeveltstraat en roken een flinke alcohollucht. Aan het bureau blies de man 930 ugl. Het was niet de 1e keer voor de man. Uit de politieregisters bleek dat de man al acht keer eerder voor rijden onder invloed was aangehouden. Agenten namen de bromfiets in beslag. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Jeugdige straatrovers aangehouden

Rijswijk Dankzij alert optreden van een getuige kon de politie uiteindelijk drie jongeren (15-16 jaar) aanhouden. Het drietal had vrijdagavond 16 mei om 20.15 uur op de Geestbrugweg van een 12-jarige jongen zijn tas afgepakt. De jongen ging op weg naar huis en zag op de Haagweg een van zijn belagers lopen. Een bewoner van de Haagweg schoot de 12-jarige te hulp en hield hem aan. Nadat deze hulpvaardige bewoner de jongen aan de politie had overgedragen wisten de agenten ook het andere tweetal te traceren. Ook zij werden aangehouden.

Oudijzer dieven aangehouden

Naaldwijk/Westland Twee Hagenaars (18 en 21 jaar) zijn zaterdagochtend 17 mei kort na middernacht aangehouden. De politie betrapte het tweetal op het moment dat zij met oud ijzer een terrein aan het Galgepad verlieten. Het tweetal verklaarde dat zij toestemming hadden gekregen van de eigenaar. De politie onderzoekt of deze bewering juist is.

Jeugdige babbeltruc

Poeldijk/Westland Een 81-jarige bewoonster uit Poeldijk werd zaterdag 17 mei om 20.30 uur het slachtoffer van een babbeltruc. Een circa 10-jarige jongen belde bij de woning van de vrouw aan de Rijssenburgerweg aan en bood haar een bos bloemen voor twee euro aan. De vrouw besloot de bloemen te kopen en pakte haar portemonnee. De jongen bood aan de bloemen in een vaas te zetten en vroeg aan de vrouw een vaas. De vrouw pakte voor de jongen een vaas. Ondertussen wist de jeugdige crimineel haar portemonnee pinpas met code weg te nemen. Later op de dag werd er met deze pas een groot bedrag van de rekening van de bejaarde vrouw gepind. Signalement van de jongen is als volgt; leeftijd circa 10 jaar, Zuid-Europees uiterlijk, zwart haar. De jongen sprak gebrekkig Nederlands. Heeft u de jongen met de rozen zien lopen? Bent u ook slachtoffer geworden of heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de dader? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844.

Jeugdige fietsendieven aangehouden

Pynacker De politie hield vrijdagavond kort voor middernacht twee jongens (15 jaar uit Den Haag) aan op verdenking van fietsendiefstal. De agenten zagen het tweetal op de Veenweg op een fiets rijden en zagen dat van het fietsslot de sleutel ontbrak. Nadat zij door de agenten waren aangesproken bleek dat zij de fiets hadden gestolen. Om de diefstal te vergemakkelijken hadden zij daarbij gebruik gemaakt van een zogenaamde loper.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Delft Een 31-jarige motorrijder uit Delft raakte vrijdag 16 mei om 17.30 uur gewond bij een ongeval op de Stalpaert van de Wieleweg. Een 32-jarige automobilist wilde op deze weg keren en zag daarbij de achter hem rijdende motorrijder over het hoofd. De Delftenaar werd vervoerd naar een ziekenhuis waar zijn verwondingen gelukkig mee bleken te vallen.

Vechtpartij in café

Delft De politie hield zondag 18 mei om 01.45 uur twee mannen (21 en 24 jaar) aan die betrokken waren bij een vechtpartij in een café aan de Nieuwe Langendijk. Het tweetal maakte in de kroeg zoveel kabaal dat de politie er aan te pas moest komen. De 24-jarige keerde bij het arriveren van de politie tegen de politie. Agenten hadden de nodige moeite om de man die zeer agressief was onder controle te houden. De man wist daarbij een achterruit van een politieauto met zijn hoofd in te slaan alvorens hij kon worden overmeesterd. Ook de 21-jarige man zou in het café hebben gevochten. Beiden werden ingesloten voor nader verhoor.

Verwarde man klimt in bouwkraan

Delft Een 20-jarige Delftenaar zorgde zaterdag 17 mei om 16.00 uur voor de nodige politie-inzet. De man klom in een bouwkraan aan de Rotterdamseweg en dreigde naar beneden te springen. Agenten zetten de Rotterdamseweg uit voorzorg af. De politie wist met een onderhandelaar en enkele speciale eenheden de man uit de kraan te halen. De man werd opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Onder invloed door rood

Zoetermeer Een 40-jarige automobilist uit Zoetermeer reed vrijdagavond 16 mei om 22.30 uur door het rode licht op de Afrikaweg. Helaas voor hem kwam van rechts en door groen een politie-eenheid. Zij hielden de man aan en roken dat hij een flinke borrel op had. Aan het bureau blies de man 1100 ugl. Dat is ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Al is de leugen nog zo snel .

Zoetermeer De politie hield zaterdag 17 mei om 02.10 uur twee jongeren (19 jaar) aan op verdenking van vernieling van een winkelruit aan de Driekant. De politie sprak op straat een tweetal jongens aan die verklaarden dat zij hadden gezien dat iemand de ruit had ingegooid. Deze onbekende persoon was hierna hard weggelopen. Een getuige wist de politie net op tijd te melden dat het tweetal de ruit had ingegooid. De agenten hielden direct het duo aan. Aan het bureau bekende een van de twee de vernieling. Hij kreeg een proces-verbaal.

Klant slaat taxichauffeur

Zoetermeer Een 21-jarige Zoetermeerder mishandelde zondag 18 mei om 03.15 uur op een parkeerterrein aan het Bovenlangs een 20-jarige taxichauffeur. Agenten die op het parkeerterrein toezicht hielden wisten het tweetal te scheiden en hielden de agressieve klant aan. Hij kreeg een proces-verbaal wegens mishandeling.