Ingezonden persbericht


Gwendolyn Hertzberger plant DSC debuut bij Moritz Racing

LISSE, 18 MEI 2008 - Gwendolyn Hertzberger maakt in het weekend van 30 mei op 01 juni aanstaande haar Dutch Supercar Challenge (DSC) debuut bij het team van Moritz Racing. Op het legendarische Grand Prix circuit van Spa-Francorchamps zal de snelle dame uit de Bollenstreek samen met teameigenaar Bert Moritz proberen de felgroene Marcos Mantis naar het podium te sturen. Eind augustus volgt aansluitend een tweede nieuwe uitdaging voor Hertzberger. Samen met Bert Moritz zal de 21-jarige coureur namelijk ook deelnemen aan de 24-uursrace van Zolder.

Na de afgelopen twee jaar uit te zijn gekomen in de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0, zal Gwendolyn Hertzberger eind deze maand een eerste overstap van formulewagens naar toerwagens maken. Na deze week een eerste test bij Moritz Racing op het circuit van Zolder (België) succesvol te hebben afgerond, zijn Bert Moritz en Gwendolyn Hertzberger beiden enorm enthousiast en hoopvol gestemd over hun kersverse samenwerking. In de Belgische Ardennen willen beide rijders dan ook voor de prijzen strijden in de Supersport I Division.

Ook in het weekend van 27 tot en met 31 augustus zal Hertzberger zich bij het team van Moritz Racing voegen voor de 24-uursrace van Zolder. Deze uitputtingsslag voor mens en machine markeert tevens de eerste endurancerace uit Hertzberger's nog prille autosportcarrière.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Ik ben blij om weer terug in actie te zijn op de circuits. De kennismaking en test met Moritz Racing de afgelopen week verliep uitstekend. De Marcos Mantis mag zich met recht een 'supercar' noemen! Ook het vooruitzicht om over twee weken weer op het uitdagende Spa-Francorchamps te racen doet mijn hart al sneller kloppen. Hoewel ik besef dat ik nog veel te leren heb over deze krachtige wagen, zal ik mijn uiterste best doen om samen met Bert maximaal te scoren!"

BERT MORITZ: "Ik ben blij dat Gwendolyn ons team komt versterken. Ze heeft tijdens de testdag op Zolder een goede indruk op ons gemaakt en pakte het bovendien allemaal snel op. Deze wagen is natuurlijk compleet iets anders dan een formulewagen, maar ze leert erg snel. Ik denk dat deze nieuwe ervaringen haar horizon in de racerij zal verbreden."