Ingezonden persbericht


kinderen BAKKEN NIEUW Oerbrood Biologisch
BIJ GROOTSTE biologischE openluchtontbijt

Rotterdam, zondag 18 mei - Tijdens het grootste biologische openluchtontbijt in het Rotterdamse Museumpark mochten kinderen zelf het nieuwe Oerbrood Biologisch maken en bakken in de grootste oven van Nederland. Ze leerden daarbij hoe er in moderne tijden op eerlijke, zuivere en ambachtelijke manier biologisch brood vervaardigd wordt. Ruim 150 mensen genoten van het ontbijt, dat Oerbrood samen met Taskforce MBL (Marktontwikkeling Biologische Landbouw) organiseerde. Naast Oerbrood Biologisch werden er biologische koffie, biologische vruchtensappen, biologische melk en biologisch beleg geserveerd. Oerbrood introduceerde vrijdag het 100% biologische Oerbrood dat morgen op de meer dan 1.400 verkooppunten het oorspronkelijke Oerbrood volledig zal vervangen. Topkok en smaakgoeroe Pierre Wind ontstak toen in het Museumpark de grootste oven, waarmee de omschakeling naar Oerbrood Biologisch in gang werd gezet.

Volgens onderzoek van culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan, betrokken bij de omslag van Oerbrood, spelen kinderen een grote rol in de opmars van biologische voeding: "Naast de groep tweeverdieners zonder kinderen is vooral de groep ouders met jonge kinderen steeds vaker bereid voor biologisch te kiezen. Zij zijn meer met de toekomst bezig. En niet alleen die van hun eigen kinderen; ze willen het beste voor hun kroost én ze letten meer op de duurzaamheid en mileuvriendelijkheid van producten."

Van akker tot bakker

De nieuwe en groeiende groep biologische klanten streeft naar een gezond en plezierig leven, elke dag weer. De steeds bewuster wordende klant verlangt bij elke maaltijd gezonde producten. Duurzaamheid en ethiek, maar ook de zuivere smaak zijn randvoorwaarden waarvoor de kritische, moderne consument naar eigen zeggen bereid is de juiste prijs te betalen. Oerbrood Biologisch garandeert dan ook voor alle broden de hoogste kwaliteit biologische ingrediënten, van akker tot bakker traceerbaar en gecontroleerd door de onafhankelijke organisatie Skal (bekend van het EKO-keurmerk). Voor de makers van Oerbrood is dit een logische volgende stap in de traditie van Oerbrood, die in 1995 begon. Ad Overgaag, namens de VOF Oerbrood: "Biologische akkerbouwer, molenaar en bakker: alle partners in de keten van Oerbrood Biologisch gaan dagelijks zorgen voor een lekker en verantwoord eindproduct. Wij gaan bewijzen dat ook op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood duurzaam te produceren is. "

Over Oerbrood

In 1995 deed Oerbrood in Nederland zijn intrede met 9 varianten versbrood in de supermarkt. Een beperkt aantal industriële bakkerijen startte onder licentie met dit merkbrood, dat gebakken wordt volgens een strak omschreven formule. Sinds de introductie zijn er ruim 150 miljoen Oerbroden verkocht. Wegens dit grote succes is de werkwijze en het 'oer'-karakter al door verschillende andere partijen nagebootst. Maar Oerbrood wordt door consumenten nog altijd gezien als een sterk herkenbaar, betrouwbaar en origineel eigen merk dat puurheid en authenticiteit uitstraalt. Ook de nieuwe serie van 5 verschillende ambachtelijke biologische oerbroden rijzen in speciale mandjes waardoor het deeg kan ademen. Ze worden bovendien net als hun voorgangers rechtstreeks op de ovenvloer gebakken. Dat geeft elk Oerbrood Biologisch niet alleen een leuk robuust en onregelmatig uiterlijk, de korst wordt er ook extra knapperig door.

-/-

Noot voor de redactie/