Ingezonden persbericht


Slechte racedag voor van den Berg (DNF), Bonsey (DNF) en Webb (21e) in Le Mans

Het was een slechte dag voor het DeGraaf Grand Prix Team tijdens de race van de Alice Grand Prix de France. Hugo van den Berg werd in de eerste bocht onderuit gereden en Stevie Bonsey verloor de controle over zijn Aprilia in halverwege race en ging onderuit. Danny Webb reed een goede race totdat de race werd geherstart doordat het begon te regenen. In de regenrace finishte Webb op de 21e positie.

De racedag begon droog vandaag en de 125cc race werd gestart in droge weersomstandigheden. De 24 ronden tellende race werd helaas onderbroken in de 15e ronde door dat het begon te regenen. Voor Hugo van den Berg was de race kort en werd ge'T'-boned door Aegerter en kon zijn race niet vervolgen.

Stevie Bonsey reed een goede race nadat Bonsey bij de start niet goed weg kwam. Bonsey klom van een 21e plek op naar een 14e positie maar verloor halverwege de race de controle en ging onderuit. Bonsey bleef vrij van blessures.

Danny Webb was de enige DeGraaf Grand Prix rijder welke aan de finish kwam tijdens deze Franse Grand Prix. Onder de droge weersomstandigheden had Webb een goede start en kwam terecht in de tweede groep welke streed om de 11e positie. In de 15e ronde reed Webb op de 11e positie maar de regen kwam naar beneden waardoor de wedstrijd werd beëindigd. Webb kwam met veel pijn van de motor af en dacht dat er geen herstart kwam, maar de race werd wel geherstart en dan over 5 ronden. Webb reed de regenrace zeer voorzichtig en had veel pijn. De regenrace eindigde Webb op de 21e positie welke tevens zijn resultaat was.

Hugo van den Berg (DNF):" In bocht 1 werd ik door een rijder onderuit gereden en daardoor was mijn race kort. Ik baal hier enorm van want ik had een goed weekend en dan moet het zo eindigen. Ik heb de vorm te pakken wil deze ook in Mugello laten zien"

Danny Webb (21e): "Deze wedstrijd was heel moeilijk voor mij. Tijdens de eerste droge race ging het goed. Ik had een goede start en kon mij handhaven in de tweede groep. Ik moest wel echt pushen om bij te blijven en mijn lichaam gaf aan dat dit de grens was. Ik was opgelucht toen ik de rode vlag in de 15e ronde zag maar helaas kwam er een herstart. Ik was helemaal op en in de regenrace ging het dan ook voor geen meter. De komende twee weken ga ik aan mijn herstel werken en zorg ik ervoor dat ik fit aan de start sta in Mugello."

Stevie Bonsey (DNF): "Wat kan ik zeggen? Dit is niet het resultaat wat ik verwacht had. Mijn start was niet goed en ik moest terug vechten van de 21e positie naar de 14e positie. Ik kwam bij Danny in de groep te rijden maar halverwege de race ging ik onderuit en je wil niet weten hoe ik daarvan baal! Maar goed, de volgende race in Mugello moet er toch echt weer een goed resultaat komen."

************