Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 mei 2008

Kopstaart aanrijding

Langeveen

Op vrijdag 16 mei raakte een 36-jarige automobiliste gewond bij een kopstaartaanrijding in Langeveen.

Op vrijdag 16 mei omstreeks 18.00 uur ontstond een aanrijding op de Hardenbergerweg in Langeveen. Een 36-jarige automobiliste uit Langeveen wilde op de Hardenbergerweg linksaf de Dollerweg inslaan. Een 26-jarige automobilist uit Hengelo, die achter de vrouw reed bemerkte te laat op, dat de automobiliste voor hem linksaf wilde slaan en hiervoor afremde. Een zware kopstaartaanrijding was het gevolg. In de eerste auto zaten ook twee kinderen van 5 en 3 jaar uit Langeveen. De automobiliste is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De twee kinderen en de automobilist uit Hengelo raakten wel gewond, maar hoefden niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. (08-062063)

Winkeldievegge aangehouden

Enschede

Op vrijdag 16 mei is aan het van Heekplein in Enschede een 18-jarige Poolse aangehouden i.v.m. diefstal van kleding.

Op vrijdag 16 mei omstreeks 17.15 uur werd een 18-jarige Poolse vrouw betrapt, door beveiligingspersoneel van een winkel aan het van Heekplein in Enschede, bij het stelen van kleding. De vrouw maakte gebruik van een zogenaamde gaptas. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau, waar zij in afwachting van het verdere onderzoek in verzekering is gesteld. (08-061999)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Een man uit Enschede is op vrijdag 16 mei aangehouden i.v.m. diefstal uit een winkel.

Op vrijdag 16 mei omstreeks 17.10 uur werd aan de Haverstraatpassage in Enschede, een 29-jarige man uit Enschede aangehouden en overgebracht naar het bureau. Dit, omdat hij even hiervoor een ketting had gestolen in een winkel aan de Haverstraatpassage. De man kon met behulp van medewerkers van de winkel, waar de diefstal was gepleegd, worden aangehouden. De man is in afwachting van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. (08-061981)

Motorrijder onderuit

Enschede

Op vrijdag 16 mei is een motorrijder, die onder invloed van alcohol verkeerde en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, onderuit gegaan op de Uranusstraat in Enschede.

Op vrijdag 16 mei kwam er bij de politie, omstreeks 19.00 uur, een melding binnen dat er een motorrijder op de Uranusstraat in Enschede onderuit zou zijn gegaan. Ter plaatse troffen de agenten een oliespoor aan, maar geen motor en/of motorrijder. Op de eerste hulp van het ziekenhuis werd de desbetreffende motorrijder wel aangetroffen. De man, een 31-jarige Enschedeër werd hier geholpen i.v.m. de verwondingen die hij even hiervoor had opgelopen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat de man 1,72 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden voor het rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. Proces-verbaal voor deze overtredingen zijn opgemaakt. (08-062046)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

Het rijbewijs van een 52-jarige man uit Almelo is ingevorderd i.v.m. rijden onder invloed van alcohol.

Op vrijdag 16 mei omstreeks 21.00 uur werd een 52-jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd op de Ootmarsumsestraat in Almelo i.v.m. mogelijk rijden onder invloed van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij blies 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-062099)

Rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een rijbewijs van een 64-jarige automobilist uit Nijverdal is ingevorderd i.v.m. weigering van een goede uitvoering van de ademanalyse.

Op zaterdag 17 mei omstreeks 00.25 uur werd een 64-jarige automobilist uit Nijverdal op de Rijssensestraat in Nijverdal gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man weigerde echter om mee te werken aan een juiste uitvoering van de blaastest. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. (08-062179)

Agressieve man aangehouden

Enschede

Op zaterdag 17 mei werd een agressieve horecabezoeker in de binnenstad van Enschede aangehouden i.v.m. agressief gedrag.

Op zaterdag 17 mei werd omstreeks 04.00 uur aan de Stadsgravenstraat in Enschede, een 30-jarige man uit Enschede aangehouden, nadat hij zich agressief had gedragen t.o.v. anderen. Zowel fysiek als verbaal had hij verschillende mensen lastig gevallen. De man is aangehouden en in afwachting van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. (08-062212)

Fietsenhandelaren aangehouden

Enschede

Twee fietsenhandelaren uit Enschede zijn aangehouden en opgesloten i.v.m. verder onderzoek.

Een 24-jarige man uit Enschede is op vrijdag 16 mei omstreeks 14.10 uur aangehouden aan de Preludestraat in Enschede i.v.m. verdenking van handel in gestolen fietsen. De man bood de fietsen op internet aan. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij in afwachting van het verdere onderzoek in verzekering is gesteld. (08-049013)

Ook een 50-jarige man uit Enschede wordt verdacht van handel in gestolen fietsen. De man was al opgesloten in een cel van het politiebureau i.v.m. openstaande boetes. Op vrijdag 16 mei werd de man toegezegd in zijn cel dat hij ook was aangehouden i.v.m. verdenking van diefstal c.q. heling van gestolen fietsen via internet. De politie Twente onderzoekt de beide zaken verder.(08-054938)

Fietsen dieven aangehouden

Enschede

Op zaterdag 17 mei om 15.20 uur vroeg een agent assistentie omdat hij twee mannen van 34 en 37 jaar, beide afkomstig uit Enschede, met een gestolen fiets had zien lopen. Twee andere agenten troffen even later de gestolen fiets aan in een kelder van de woning van een van de verdachten aan de Beneluxlaan in Enschede. Hierop werd de 37-jarige bewoner direct aangehouden. De 34-jarige Enschedeër kon kort daarop in een woning aan de Meester Cornelisstraat in Enschede worden aangehouden. Beide mannen zijn door de politie in verzekering gesteld. (08-062358)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

De politie vorderde op zondag 18 mei om 01.35 uur het rijbewijs van een 22-jarige Almeloër in omdat hij teveel gedronken had.

Bij een alcoholcontrole aan de Oranjestraat in Almelo hield de politie de 22-jarige bestuurder staande om een blaastest af te nemen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had, waarop agenten hem aanhielden en meenamen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,65 promille uit. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (08-062566)

Eenzijdige aanrijding

Almelo

Op zaterdag 17 mei om 19.30 uur raakte een 36-jarige man uit Almelo gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Slagenweg in Almelo.

De man kwam op de Slagenweg uit de richting Vriezenveen, in de richting van Almelo en nam hierbij de binnenbocht. Bij het zien van een tegenligger remde hij vermoedelijk, waardoor hij met zijn voertuig richting de berm gleed, een boom raakte en met de auto gekanteld tot stilstand kwam in een lager gelegen weiland. Met onbekend letsel is de man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de politie vermoedt dat de man alcohol gedronken had, is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. (08-062483)