Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Emst - Gewonde bij eenzijdig ongeval

Een 21-jarige man uit Epe is op vrijdag 16 mei rond 23.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Vaassenseweg.

Hij reed tegen een boom. Vermoedelijk reed hij te hard en verloor hij daardoor de macht over het stuur. De Epenaar werd per ambulance naar het ziekenhuis in Apeldoorn overgebracht.

Harderwijk - Inbraak in woning

Op zaterdag 17 mei werd tussen 17.00 en 23.30 uur ingebroken in een woning aan de Coornhertstraat in Harderwijk. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Het is nog niet duidelijk wat er wordt vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Harderwijk - Man rijdt in op politie

Een 36-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van zaterdag 17 mei op zondag 18 mei aangehouden omdat hij rond 01.00 uur was ingereden op een politieagent van het biketeam. Deze kon op tijd opzij springen, waardoor hij ongedeerd bleef.

De verdachte had eerder op de avond overlast veroorzaakt en was daarop door andere politiemensen aangesproken. Later stonden twee agenten van het biketeam op de Laan 1940-1945 in gesprek met twee passanten, toen de verdachte in zijn auto met grote snelheid in de richting van één van de politiemensen reed. Deze sprong tijdig opzij en bleef ongedeerd. De verdachte kon enige tijd later in zijn woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Heerde - Twee aanhoudingen bij opstootje

De politie heeft op zondag 18 mei rond 3.15 uur twee personen aangehouden op de Dorpsstraat in Heerde. Eén van de verdachten, een 22-jarige man uit Heerde, had een 18-jarige Hattemer geslagen.

Toen politiemensen deze verdachte wilde aanhouden, begonnen omstanders zich hiermee te bemoeien. In de schermutselingen die volgden werden door de politie wapenstokken gebruikt. De tweede verdachte, een 27-jarige Heerdenaar, werd aangehouden omdat hij een politieagent wilde slaan. Een politieman raakte lichtgewond.

Hattem - Pinpas kwijt na wisseltruc

Een 63-jarige vrouw uit Hattem heeft aangifte gedaan van diefstal van haar bankpas. Zij pinde op 14 mei rond 12.50 uur geld bij een pinautomaat aan de Dorpsweg in Hattem.

Na het pinnen werd zij aangesproken door een jongeman, die haar vroeg om een muntje van 50 eurocent te wisselen. Dit deed de vrouw. De volgende dag merkte ze dat haar pinpas verdwenen was en dat er geld met haar pas was opgenomen. De politie stelt een onderzoek in en waarschuwt mensen om er tijdens het pinnen altijd op te letten dat er niemand meekijkt.

---- --