Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 18-05-2008

Auto-inbraken

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Kratonstraat in Meppel drie autos opengebroken. Ook in de Ezingerweg gebeurde dit met een auto. Bij alle autos werd een ruit vernield. In ieder geval uit één auto is een navigatiesysteem gestolen.

Auto weg na inbraak

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is in de Wagnerlaan in Assen ingebroken in een woning. De dief of dieven kwamen binnen door een deur open te breken. De bewoners lagen te slapen. Naast een GSM en een portemonnee werden ook autosleutels meegenomen. Toen een zoon tegen 03.00 uur thuiskwam ontdekte hij de inbraak en ook dat de auto van de oprit was verdwenen. (08-137129)

Winkeldief op aanwijzing getuige aangehouden

ASSEN In een cafetaria in de wijk Angelslo in Emmen hield de politie zaterdagmiddag een 34 jarige man uit die plaats aan op verdenking van winkeldiefstal. Een verkoopster van een winkel aan de Landschapslaan had de man herkend als de persoon die kort daarvoor bij haar in de winkel een horloge had gestolen. Hij had het gestolen horloge nog in zijn zak. In de auto van de man vond de politie een ploertendoder en een busje traangas. Deze (verboden) wapens zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is weer in vrijheid gesteld. (08-137004)

Alcohol in het verkeer

Ook dit weekeinde controleerde de politie weer op veel plaatsen in Drenthe op het rijden onder invloed. In totaal werden vijf personen aangehouden. Van één van hen is het rijbewijs ingevorderd.

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Govaert Flinckstraat in Meppel een 19 jarige bromfietser uit die plaats aan. Hij reed zonder helm. Bovendien had hij gedronken (0,7 promille) en was hij niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, zonder helm en onder invloed van alcohol. (08-137138)

NOORDSCHESCHUT Zaterdagmiddag hield de politie tijdens een snelheidscontrole op de Drostenraai in Noordscheschut, een 30 jarige automobilist uit Hoogeveen aan. De man reed op deze 50 km weg met een snelheid van 87 km per uur. Ook droeg hij geen autogordel. Toen agenten hem daarvoor bekeurden roken ze een alcohollucht. De man verklaarde in de nacht van vrijdag op zaterdag zon 30 biertjes gedronken te hebben. Ruim 10 uur later gaf de ademanalyse nog een uitslag van 1,2 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op. (08-137002)

KLAZIENAVEEN Op de Mr. Ovingstraat in Klazienaveen hield de politie zaterdagavond een 43 jarige Poolse automobilist aan. De man had gedronken en op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van maar liefst 2,2 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 16 uur. (08-137044)

EMMER COMPASCUUM Het slingerende rijgedrag van een 27 jarige automobilist uit Nijmegen trok in de nacht van zaterdag op zondag de aandacht van de politie. Hij werd op het Kanaal A ZZ in Emmer Compascuum gecontroleerd en daarbij werd vastgesteld dat hij gedronken had (1 promille) Voor de man betekende dit dat hij werd aangehouden, dat er op het politiebureau een ademanalyse werd gedaan en dat hij met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal weer verder mocht. (08-137113)

EMMEN Toen de politie in de nacht van zaterdag op zondag op de Hondsrugweg in Emmen een automobilist die zonder verlichting reed wilde controleren, probeerde deze te ontkomen. Door harder te gaan rijden en allerlei gemanoeuvreer tussen wegafzettingen door lukte dit echter niet waarop hij de auto in de berm tot stilstand bracht en te voet De Weiert invluchtte. Helaas voor de man was een agent sneller en werd hij aangehouden. De 22 jarige inwoner van Emmen had gedronken (0,3 promille). Omdat de politie vermoedde dat hij ook drugs had gebruikt nam een arts bloed bij hem af. De man kon zich niet identificeren en de naam die hij in eerste instantie opgaf bleek later vals te zijn. De politie maakt proces-verbaal op voor o.a. een aantal verkeersovertredingen, het opgeven van een valse naam en afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek voor het rijden onder invloed. Zijn auto is in beslag genomen. De man is zondagmorgen in vrijheid gesteld. (08-137125)

Politie vordert rijbewijzen snelheidsovertreders in

BEILEN Op de A-28 ter hoogte van Beilen vorderde de politie zaterdagavond de rijbewijzen in van een 39 jarige automobilist uit Borculo en een 51 jarige automobilist uit Amsterdam. De eerste overschreed de geldende max. snelheid met 65 km per uur. De tweede met 56 km per uur. De politie controleerde met de onopvallende videoauto.

Fietsendieven aangehouden

HOOGEVEEN Vrijdagmorgen hield de politie op het Stationsplein in Hoogeveen twee 18 jarige jongens uit die plaats aan. De jongens worden verdacht van fietsendiefstal. Donderdagavond is uit de hal van een woning aan de Hoofdstraat in Hoogeveen een aantal fietsen gestolen. Door een beveiligingscamera werd deze diefstal vastgelegd en was er een goed signalement van de beide daders. Dit leidde vrijdagmorgen tot hun aanhouding. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Zaterdag zijn drie gestolen fietsen teruggevonden aan de Jonkheer de Jongestraat. De fietsen stonden op slot en de verdachten bleken in het bezit te zijn van de sleutels. De jongens blijven voorlopig vast zitten voor nader onderzoek. De gestolen fietsen zijn terug bij de eigenaars. (08-136692)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Molenstraat in Assen een 18 jarige jongen en een 18 jarige meisje uit die plaats aan. Ze liepen daar met nog een derde persoon met een fiets en een verkeersbord op hun rug. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. De twee verdachten konden worden aangehouden. Een derde wist te ontkomen. De fiets bleek gestolen te zijn in het centrum van Assen. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-137132)

Vandaal in de kraag gegrepen

MEPPEL Een bewoner van de Blankensteinweg in Meppel hield in de nacht van zaterdag op zondag een 15 jarige jongen uit die plaats aan die in deze straat de buitenspiegel van een geparkeerde auto had vernield. De getuige zag dit gebeuren en greep de vandaal in de kraag. De gewaarschuwde politie nam de jongen mee naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt en werden de ouders van de jongen ingelicht. Zijn vader haalde hem van het politiebureau. (08-137083)

Aangehouden voor mishandeling

BORGER Bij een feesttent aan de Buinerstraat in Borger hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 21 jarige jongen uit Klazienaveen aan op verdenking van mishandeling. De verdachte maakte deel uit van een groep mannen die zich in- en om de feesttent vervelend en agressief gedroegen. Op een gegeven moment zagen agenten dat de man begon te vechten met een medewerker van een ingehuurd beveiligingsbedrijf. Deze beveiliger raakte daarbij gewond aan het gezicht. Hij deed later aangifte. Agenten hielden de geweldpleger aan die zich daartegen hevig verzette. Pas nadat de politie gepast geweld had gebruikt kon de man geboeid en afgevoerd worden. Zondagmiddag is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. (08-137093)

Branden

EMMEN In de kantine van een schoolgebouw van het Esdagcollege aan de Angelsoerdijk in Emmen brak in de nacht van zaterdag op zondag door nog onbekende oorzaak brand uit. De brandweer had de brand snel onder controle. In de kantine verbrandden een aantal goederen. De school kwam vol rook te staan. Over de oorzaak en juiste schade valt nog niets te zeggen. De politie stelt een nader onderzoek in. (08-137133)

EMMEN Zaterdagavond zorgde in de Tammingecamp in Emmen een oververhitte pan met vet voor veel rook. Een bewoner van een flatwoning had de pan op het vuur gezet en was daarna in slaap gevallen. Het bleef bij rook en stank. De brandweer hoefde niet in te grijpen. (08-137032)

MEPPEL Aan het Noordeinde in Meppel vloog zaterdagavond door nog onbekende oorzaak een caravan in brand. Deze caravan stond achter een bedrijf. Een luifel van het bedrijfspand raakte ook beschadigd. De brandweer bluste de brand. Een oorzaak is niet bekend. (08-137124)

Aangehouden voor beledigen agenten en portier

HOOGEVEEN Op de Grote kerkstraat in Hoogeveen stak een 34 jarige man uit deze plaats in de nacht van zaterdag op zondag zonder enige aanleiding zijn middelvinger op tegen passerende agenten en schold ze uit voor kankerlijers. Hij werd aangehouden en na het afleggen van ene verklaring weer in vrijheid gesteld. De beledigde agenten deden aangifte en de politie maakt proces-verbaal op. (08-137121)

ASSEN Ook een portier van een horecagelegenheid aan de Brinkstraat in Assen werd in de nacht van zaterdag op zondag beledigd. Hij weigerde een 52 jarige inwoner van Assen de toegang omdat die veel te veel gedronken had. De man werd daarop boos en schold de portier ten overstaan van veel mensen uit voor van alles en nog wat. Daarop is de politie gebeld en werd de man aangehouden. De portier deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op. (08-137092)

HOOGEVEEN De aanhouding van een 26 jarige man uit Hoogeveen, die in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote kerkstraat in zijn woonplaats een agent meerdere keren voor kankerwout uitschold, ging niet zonder problemen. De man verzette zich hevig en ging helemaal door het lint. Het kostte vier agenten de grootste moeite hem in bedwang te krijgen. Hij trapte bij twee politieautos de buitenspiegels er af. Pas na het inzetten van een politiehond kon hij worden overgebracht naar het politiebureau. Een arts behandelde de wond die hij door de hondenbeet heeft opgelopen. Zondagmiddag kon hij zich niets herinneren. Volgens de man zelf door overmatig alcoholgebruik. De beledigde agent deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op. De man is niet direct in vrijheid gesteld omdat bleek dat hij nog een straf van acht dagen moet uitzitten. (08-137155)

Naakte mannen

Op de homepage staat een bericht over twee naakte mannen in Hoogeveen