Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 18/05

OOSTERHOUT NB, 18 mei 2008

Agente gewond tijdens aanhouding viertal

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen tegen 04.00 uur op het Europark, voor het politiebureau, drie mannen van 24, 26 en 38 jaar, afkomstig uit Oosterhout en een 24-jarige vrouw uit Terheijden aangehouden. Het viertal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Tijdens de aanhouding raakte een agente aan haar schouder gewond. Het viertal is op het bureau in verzekering gesteld.

Bij het politiebureau aan het Europark escaleerde een lang slepend conflict tussen het viertal. Tussen de 24-jarige vrouw en haar 26-jarige ex-vriend ontstond een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling mengde zich in het gesprek de 38-jarige nieuwe vriend en een 24-jarig familielid van de ex-vriend. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij getrokken en geduwd werd en over en weer rake klappen vielen. Gewaarschuwde agenten grepen in. Tijdens het scheidden van de partijen liep een agente een schouderblessure op.

Oosterhouter verdacht van mishandeling

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen om 02.45 uur in de Slotbossestraat een 44-jarige Oosterhouter aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 16-jarige Oosterhoutse jongen deed aangifte.

De verdachte, die in de veronderstelling was dat het slachtoffer vanmorgen bezig was met het stelen van een fiets die gestalt stond op de Slotbessestraat, sprak de jongen samen met een familielid aan. Er ontstond tussen het slachtoffer en de verdachte een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte de jongen in het gezicht.

Snorfietser raakt rijbewijs kwijt

HANK - De politie heeft vanmorgen even na 02.30 uur op de Provincialeweg een 20-jarige inwoner uit Dongen aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man al slingerend op zijn snorfiets over de Provincialeweg rijden. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 760 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 11 uren mocht hij na verhoor huiswaarts keren.

Beginnend bestuurder rijdt onder invloed en ramt auto

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen op de Lage Molenpolderweg een 19-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed rond 00.40 uur als automobilist via het Wilhelminakanaal de Lage Molenpolderweg in. In de bocht verloor hij de macht over het stuur waardoor de auto begon te spinnen. Het voertuig schoot de middenberm over en ramde een andere personenauto. Op de andere weghelft kwam de auto tot stilstand. Gealarmeerde agenten namen een blaastest van de man af. De test wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 310 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man verklaarde vijf á zeven glazen bier te hebben gedronken.

De wetgeving voor beginnende bestuurders is strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Politie houdt Waalwijker aan voor het rijden onder invloed

WAALWIJK - Agenten controleerden gisteravond om 22.45 uur op de Hertog Janstraat een 45-jarige automobilist uit Waalwijk. Aanleiding tot de controle was dat de man een rotonde in tegengestelde richting had genomen. Tijdens het aanspreken bleek dat de man gedronken had. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen die uitwees dat hij 295 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 2 uren mocht hij vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert vriend voor huiselijk geweld.

LOON OP ZAND - De politie heeft vanmorgen, even na 10.30 uur, in een woning in Loon op Zand een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige vriendin te hebben mishandeld. op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling over een te hard dichtgegooide binnendeur. De woordenwisseling uitmondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vriendin een duw gaf en haar meerdere keren sloeg.

Auteur: Desiree Brabers