Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Lichtenvoorde - Alcoholcontrole

Op negen locaties in Lichtenvoorde is in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 mei gecontroleerd op rijden onder invloed. In totaal werden 900 bestuurders gecontroleerd. Zeven mensen hadden alcohol gedronken en zaten toch achter het stuur. Zij kunnen een proces verbaal tegemoet zien.

Van één bestuurder is het rijbewijs ingenomen. Een andere bestuurder (personalia niet bekend) ging ervandoor toen hij de politie zag staan. Hij verloor de macht over het stuur en kwam met zijn auto in het water bij de Veenweg in Harreveld. De man kon worden aangehouden en hij blies 1,83%. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Geesteren - Meisje gewond bij ongeval

Een 15-jarig meisje uit Geesteren is op vrijdag 16 mei rond 7.35 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Nettelhorsterweg in Geesteren.

Zij wilde met haar fiets de Nettelhorsterweg oversteken vanuit het Schreurspad en zag daarbij een motorrijder over het hoofd. De motorrijder, een 41-jarige man uit Warnsveld, kon niet meer remmen en raakte de fietsster. Het meisje werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Groenlo - Fietser gewond

Een 48-jarige fietser uit Groenlo werd op vrijdag 16 mei rond 9.00 uur op de Walstraat aangereden door een auto.

De auto, bestuurd door een 63-jarige automobilist uit Veenendaal, reed achteruit en daarbij kreeg de fietser geen voorrang. De fietser is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Doetinchem - Man aangehouden voor vechten op straat

De politie heeft op zaterdag 17 mei rond 00.25 uur een 20-jarige man uit Doesburg aangehouden voor vechten op straat. De man was door een portier uit een horecagelegenheid aan de Grutstraat gezet, toen hij de portier sloeg.

Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een vriend van de verdachte, een 21-jarige Doesburgenaar, bemoeide zich met de aanhouding en weigerde de Grutstraat te verlaten. Ook hij werd aangehouden.

Doetinchem - Vier jongens aangehouden

De politie heeft op zaterdag 17 mei rond 2.00 uur aan de Caenstraat vier jongens aangehouden.

Ze worden verdacht van het vernielen van een zijruit en voorruit van een auto aan de Airbornestraat. De jongens zijn 17 tot 20 jaar oud en komen uit Doetinchem en 's Heerenberg.

Didam - Ongeval op A18

Op zaterdag 17 mei gebeurde er rond 11.50 uur een ongeval op de A18 bij Didam (in de richting van Arnhem). De 72-jarige bestu1urder van een busje uit Amersfoort moest plotseling afremmen voor een file, die was ontstaan door wegwerkzaamheden.

Hij raakte in een slip en het busje sloeg over de kop. De bestuurder en zijn 70-jarige echtgenote werden beide ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Winterswijk - Man op de vlucht met drank op

De politie zag op zaterdag 17 mei rond 20.50 een 28-jarige Winterswijker rijden op de Rondweg Zuid in zijn auto zonder gordel. De politie gaf een stopteken, maar de verdachte negeerde dit en ging er vandoor.

Hij probeerde zich te verstoppen onder het dekzeil van een aanhanger, maar werd toch aangehouden door de politie. Hij blies 1,59 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal voor rijden zonder gordel, negeren van een stopteken en rijden onder invloed.

---- --