KNHS


Nederland tweede in landenwedstrijd Kopenhagen

18 mei 2008

Wout-Jan van der Schans

KOPENHAGEN (KNHS) - De twee Nederlandse teams van springruiters die afgelopen weekeinde in actie kwamen tijdens landenwedstrijden in Kopenhagen en Madrid waren zeer succesvol. In Madrid kwamen maar liefst 14 landen aan de start en versloeg Nederland in een barrage de Duiters, die daarmee tweede werden. In Kopenhagen eindigde het Nederlandse team op de tweede plaats, achter Denemarken, in een veld met 13 landen.

In Kopenhagen kwamen voor Nederland aan de start Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) met P-Pilot, Gerald Geessink (Groenlo) met Casco, Mathijs van Asten (IJsselsteijn - L.) met VDL Groep Castella en Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Emmerton. In deze landenwedstrijd konden in de eerste manche zeven foutloze ritten worden genoteerd van totaal 51 ritten. Slechts één combinatie haalde de eindstreep niet. In de tweede ronde gingen acht landen van starten konden er vijf foutloze ritten worden genoteerd. Er waren drie dubbele foutloze combinaties: Thomas Velin met Grim St. Clair uit Denemarken, De Ier Niall Talbot met Tequi dI CH en de Zweed Niklas Arvidsson met VDL Empire. Nederland begon sterk met een foutloze rit van Wout-Jan van der Schans, terwijl Gerald Geessink sterk volgde door slechts een licht foutje te maken. Ook Mathijs van Asten noteerde die ene springfout, waardoor Nederland op gelijke hoogte met de Denen de eerste manche had kunnen afsluiten, als regerend Nederlands kampioen Jur Vrieling foutloos had weten te blijven. Dat lukte de Groninger helaas niet en met twintig strafpunten verliet hij de ring.
Na de eerste manche stond Nederland derde (8 p) achter Denemarken met vier en Ierland met vijf strafpunten. In die tweede ronde kregen alle drie Nederlanders één balk aan de benen en ging Vrieling niet meer van start.
Denemarken won met 12 strafpunten, voor Nederland en als derde eindigden de Ieren.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.spr.dk

Uitslag landenwedstrijd Kopenhagen:


1) Denemarken - 12

2) Nederland - 20

- Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - P-Pilot - 0 - 4
- Gerald Geessink (Groenlo) - Casco - 4 - 4
- Mathijs van Asten (IJsselsteyn - L.) - VDL Groep Castella - 4 - 4
- Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Emmerton - (20) - NG
3) Ierland - 22

Foto Wout-Jan van der Schans met P-Pilot door: www.melissen.net