Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeinde zondag 18 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 18-05-2008 o Met onder meer: horecageweld, jongens aangehouden na geweld op kermis en meisje terecht

Geweldplegers aangehouden

Zaandam, vrijdag 16 mei 2008, 14:53 uur.

De politie heeft een 17-jarige Zaandammer, een even oude jongen uit Koog aan de Zaan en een 18-jarige jongeman uit Zaandam aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging. Getuigen zagen dat op een fietspad bij de Zaanse Schans een fietser door een groep jeugd werd belaagd en geslagen. Een van de jongeren zou daarbij met een zwaar kettingslot hebben gedreigd of geslagen. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Wormer werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige Zaandammer kon op signalement snel worden aangehouden. De andere twee jongeren werden later met toestemming van de officier van justitie in hun woning aangehouden. Het drietal werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Dak woning in brand

Oosthuizen, vrijdag 16 mei 2008, 17:11 uur.

De politie heeft een onderzoekje ingesteld naar een woningbrand in de Vederkruidlaan. Het dak van de woning aan de voorzijde stond in brand. De brandweer Zeevang heeft samen met de bemanning van een hoogwerker van Purmerend de brand geblust. De oorzaak van de brand is een ongelukje met een benzineaansteker. Na het vullen was de hele aansteker gaan branden en uit het raam gegooid. Hierbij heeft het dakbeschot vlam gevat waarna het vuur doortrok naar de nok.

Horecageweld

Zaandam, zaterdag 17 mei 02:36 uur.

De politie heeft in samenwerking met portiers een 14-jarige Zaandammer en een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden die iemand in een discotheek op de Dam zouden hebben mishandeld. Een 13-jarige slachtoffer ging met een bloedende hoofdwond naar het ziekenhuis. Hij zou door één dader met een glas zijn bewerkt en door de andere zijn geslagen. De verdachten werden ingesloten en in de ochtend na verhoor heengezonden.

Zondagochtend kort na drie uur werden vier vrouwen in leeftijden van 30 tot en met 38 jaar uit Zaandam en Zaandijk aangehouden na een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Dam. Bij de vechtpartij raakte een 21-jarige vrouw aan het hoofd gewond door een gegooid bierflesje. Bij de aanhouding werden twee van de verdachten onwel en een ambulance kwam ter plaatse. De vrouwen bleken vervolgens genezen. Een aantal omstanders die zich met de aanhouding bemoeiden werden met onder meer een politiehond op afstand gehouden. Een omstander die beledigend werd werd aangehouden en later met twee bekeuringen heengezonden. Het viertal vrouwen werd ingesloten.

Jongens aangehouden na geweld op kermis

Purmerend, zaterdag 17 mei 2008, 16:34 uur.

De politie heeft zeven jongens uit Purmerend in leeftijden van 13 tot en met 15 jaar oud aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging op de Schapenmarkt. De groep zou een 14-jarige jongen op de kermis hebben belaagd en mishandeld waarbij zou zijn geschopt en geslagen. De ouders van de verdachten zijn op de hoogte gesteld van de aanhoudingen. Meerdere verdachten zijn in afwachting van verder onderzoek in verzekering gesteld.

Vreemde man in auto buurman

Purmerend, zondag 18 mei 2008, 08:42 uur.

Een bewoonster van de Bisschop Romerostraat belde direct de politie toen zij een onbekende man in de auto van haar buurman zag zitten. Aan de hand van het signalement konden agenten de inmiddels vertokken man traceren en aanhouden. De 22-jarige Purmerender is momenteel zonder vaste woonplaats. Hij was al eerder in andermans auto aangetroffen en was al eens gepakt in een auto die was gestolen bij een insluiping waar de sleutels waren weggenomen. De verdachte werd ingesloten en er wordt onderzocht of de man met andere insluipingen in Purmerend in verband kan worden gebracht.

Meisje terecht

Koog aan de Zaan.

Lindsey Duinmaier uit Koog aan de Zaan is terecht. Zij meldde zich met haar ouders vrijdagavond bij de politie. De persvoorlichter van de politie heeft de krant hiervan niet op de juiste manier in kennis gesteld waardoor het bericht van de vermissing op de voorpagina van het Noord-Hollands Dagblad werd afgedrukt terwijl het meisje al weer thuis was.

Winkeldief naar rechter commissaris

Een 48-jarige man uit Alkmaar wordt voorgeleid bij de rechter commissaris nadat hij op de Gedempte Gracht werd aangehouden. Een medewerkster van een drogisterij had gezien dat de man een dvd pakte en deze in zijn rugzak deed. Nadat de man de kassa was gepasseerd zonder te betalen werd hij aangehouden. Hij had 13 dvd's in de rugtas die hij naar zijn zeggen van een kennis had gekregen. Omdat dit de derde maal in twee weken was dat de man voor hetzelfde feit werd gepakt moet hij naar de rechter commissaris. De verdachte zit in afwachting van de voorgeleiding vast aan het politiebureau. De vermoedelijk gestolen goederen zijn in beslag genomen.