Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/5)

BERGEN OP ZOOM, 18 mei 2008

Man rijdt met een slok teveel op

OUDENBOSCH: Een 51-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur op de Vaartweg bij de spoorwegovergang aangehouden. Ter hoogte van de spoorwegovergang reed een bromfietser op de weghelft van de auto. De bestuurder ontweek de bromfietser door naar rechts te sturen. Hierbij raakte hij met zijn auto van de weg af op de spoorrails. Mensen hebben zijn auto weer op de weg gezet. De politie kwam ter plaatse en hebben hem meegenomen naar het bureau. Hij was onder invloed van alcohol. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Man mishandelt zijn vriendin

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagochtend rond 00.30 uur een 44-jarige man uit Bergen op Zoom in de wijk Langdonk aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 38-jarige vriendin. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij zou haar tegen de grond geduwd hebben. Ook heeft hij de computer aan diggelen geslagen. De verdachte is meegenomen naar het bureau.

Arrestatie bij huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag om 15.15 uur is een 36-jarige man uit Bergen op Zoom in de wijk Gageldonk-Oost aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 31-jarige vrouw. Het slachtoffer die stelselmatig mishandelt wordt is geslagen en geschopt. Ook zou hij bedreigingen hebben geuit naar zijn schoonfamilie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee inbrekers op heterdaad betrapt

ROOSENDAAL: Een 38-jarige Tilburger en een 30-jarige Roosendaler zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. Beide mannen zijn aangehouden.

De eigenaar van de woning hoorde omstreeks 12.30 uur een harde klap. Hij zag voor hem twee bekende personen die probeerden in te breken in zijn woning. De man ging naar buiten en waarschuwde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en konden de Tilburger op heterdaad in een woning aan de Televisiestraat aanhouden. De Roosendaler had de woning verlaten en kon op de Zwaanhoefstraat worden aangehouden. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau.

Vrouw opgepakt voor vernieling en bedreiging

STEENBERGEN: Een 23-jarige vrouw uit Steenbergen is zaterdagochtend rond 04.45 uur aangehouden op de Nicolaas Peckstraat. Ze wordt verdacht van bedreiging en vernieling.

Agenten die belast waren met het horecatoezicht werden door de 23-jarige vrouw aangesproken dat een bekende haar had geslagen en hiervan aangifte wilde doen. Agenten gaven aan dat ze daarvoor een afspraak kon maken op het bureau. Daar was de vrouw het niet mee eens en ging zelf verhaal halen. Ze is naar de woning van de jongen gelopen en heeft de moeder van de jongen bedreigd en vernielingen gepleegd in de voortuin. Agenten hebben de verdachte op de Nicolaas Peckstraat aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

48 snelheidsovertreders opgepakt

DINTELOORD: Op de Noordlangeweg voerde de politie zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole uit. Van de 2311 bestuurders reden er 48 te hard. Ze krijgen een bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/h terwijl 80 km/h is toegestaan.

Bedrijfsinbraak bij autobedrijf

HOOGERHEIDE: De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar een bedrijfsinbraak die gisteravond tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 09.30 uur is gepleegd aan de Buitendreef. De inbrekers hebben ingebroken bij een aantal caravans en de boel overhoop gehaald. Ook zijn er o.a. twee auto-radio's ontvreemd.

Onbekenden hebben een hekwerk doorgeknipt en zijn naar het auto/stallingsbedrijf gegaan. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden. Getuigen kunnen contact opnemen via het algemene nummer 0900-8844.

Auteur: Eefje Klijberg