Provincie Antwerpen


---

PERSBERICHT

Op 18 mei organiseert de werkgroep Gehandicaptenzorg zonder Grenzen van Het GielsBos een Zondagcafé ten voordele van de vzw Help the Children.

De BBC-reportage Bulgaria's Abandoned Children van Kate Blewett veroorzaakte onlangs een golf van verontwaardiging over het schrijnende gebrek aan zorg voor kinderen met een handicap in Bulgarije. Chris Dusauchoit bezocht het tehuis waar Kate Blewett filmde en richtte prompt de vzw Help the Children op. Het is een nieuwe hulporganisatie die bestaat uit kleine vzw's die al jaren ervaring hebben in Bulgarije. Samen met de ngo's die al ter plaatse zijn, zullen zij hulp geven aan kinderen en volwassenen met een handicap in weeshuizen en instellingen in Bulgarije, maar bij uitbreiding ook in Centraal- en Oost-Europa. Zij zullen ook medisch, paramedisch, verplegend, opvoedkundig en begeleidend personeel helpen opleiden.

De doelstellingen van de vzw Help the Children liggen volledig in de lijn van de werkgroep Gehandicaptenzorg zonder Grenzen van Het GielsBos. Deze werkgroep is al sinds 1994 actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Ze verlenen materiële en financiële steun aan organisaties of particulieren en kiezen projecten in functie van hun aandacht en inzet voor mensen met een handicap over de hele wereld. De werkgroep stelt zich nu kandidaat als partner voor opleiding en vorming van personeel uit Bulgarije. En op zondag 18 mei organiseren zij in het ontmoetingscentrum van Het GielsBos een open café. De opbrengst hiervan is volledig ten voordele van de vzw Help the Children.

. Zondagcafé op 18/05 (14.00 - 18.00 uur) in het ontmoetingscentrum van Het GielsBos, Vosselaarseweg 1, Gierle. Vrije toegang.

Steun de vzw Help the Children rechtstreeks via 734-4444443-09 (www.helpthechildren.be).

Einde persbericht

Contact

Chris Stellfeld
Werkgroep Gehandicaptenzorg zonder Grenzen
Het GielsBos
Tel. 014 60 12 11
chris.stellfeld@vzwkinsbergen.be
www.hetgielsbos.be


---- --