Gemeente Boxtel

Heilig Bloedprocessie 18 mei

Elk jaar trekt op de zondag na Pinksteren de Heilig Bloedprocessie door de straten van Boxtel. Dit jaar is dat zondag 18 mei 2008. Voor dit bijzondere gebeuren wordt een deel van het centrum voor het verkeer afgesloten. Bij goed weer vertrekt de processie vanaf de Burgakker. Een paar maatregelen zijn noodzakelijk.


Tijdelijk parkeerverbod Burgakker De Burgakker wordt op zondag gebruikt als opstelplaats voor de deelnemers aan de Heilig Bloedprocessie. Daarom geldt er op zondag een parkeerverbod voor de Burgakker en het parkeerterrein bij de bibliotheek.

Route processie De route van de Heilig Bloedprocessie op zondag 18 mei ziet er als volgt uit: * Burgakker, Kruisstraat, Markt, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Prins Bernhardstraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Kruisstraat, Markt, Clarissenstraat, Oude Kerkstraat naar het eindpunt: de Sint Petruskerk.

Iedereen die langs de route van de bloedprocessie woont, wordt vriendelijk verzocht om tijdens de processie geen auto's langs de weg te parkeren en geparkeerde auto's te verwijderen.

Openstelling winkels Op zondag 18 mei mogen bepaalde winkels langs de processieroute van 11.00 tot 14.00 uur zijn geopend. Dit geldt voor winkels waarin uitsluitend of in hoofdzaak consumptieartikelen worden verkocht.

15-05-2008
---