Nederlandse Tafeltennisbond

Nationale C-Meerkampen Dames 2008

Lauretta Oey (Messchendorp Pallet) na spannend duel ongeslagen winnares C-Meerkampen 2008.

Zondag 18 mei werd de finale van de C-Meerkampen gespeeld in Eindhoven. Bij de dames begon het toernooi met vier favorieten: Susanne Docter (Bultman Smash), Moya Schutte (Scylla), Lauretta Oey (Messchendorp Pallet) en Jacintha de Hoop (AA Drink FvT): het werd echter een spannende tweestrijd.

Moya moest haakte al snel af door twee nederlagen. Het trio ongeslagen favorieten kreeg daarna gezelschap van 2^e reserve Esther Bos (TTV Dordrecht). Zij bezorgde de Hoop namelijk haar eerste nederlaag en behield zelf kans op de eindzege. Die kans vervloog echter in de volgende ronde na verlies van Oey. Hierdoor moesten de ongeslagen Docter en Oey in de voorlaatste ronde onderling uitmaken wie de eerste plek voor zich zou opeisen.

In een zenuwslopende wedstrijd met de gamestanden 13-11, 21-23, 11-4, 10-12, 11-9 hield Oey haar concurrente net achter zich en behaalde hiermee haar B-licentie. Het ging zeker niet vanzelf: naast de wedstrijd tegen Docter, was ook de wedstrijd tegen Schutte een spannende partij. En tegen Quispel, die begon met 5 nederlagen en eindigde met 3 zeges, stond Oey zelfs 0-2 achter. Docter had wat dat betreft een makkelijkere dag, maar moest dus het hoofd buigen in de beslissende wedstrijd van de dag. Ze liet daarna ook de wedstrijd tegen Schutte uit haar handen glippen.

Het eindresultaat is weer te vinden via "Uitslagen" in de kolom Toernooien boven deze nieuwsberichten.