Ingezonden persbericht


Veghel, 24 april 2008

Nationale Jumbo Fietsdag op 18 mei

Jumbo-klanten fietsen ruim 2.000 kilometer door Nederland

Jumbo let niet alleen in de winkel op de gezondheid, maar ook daarbuiten. Om beweging en sport te stimuleren heeft de supermarktketen een eigen nationale fietsdag in het leven geroepen. Op zondag 18 mei kunnen Jumbo-klanten op de fiets stappen voor een van de vijftig fietsroutes door het hele land. Als partner in de Meimaand Fietsmaand draagt Jumbo zo op eigen wijze bij aan de stimulering van fietsen in eigen land.

De fietsroutes - variërend van twintig tot vijftig kilometer - voeren langs de mooiste plekjes in de regio's. Ze zijn dan ook niet lukraak vanuit een kantoor samengesteld, maar met behulp van Jumbo-klanten uit de betreffende omgeving. De vijftig routes worden besproken in het Jumbo fietsrouteboekje. Op de nationale Jumbo Fietsdag vertrekken de deelnemers vanaf het terrein van één van de tachtig Jumbo Supermarkten. Deelname aan de fietsdag kost ¤ 2,50. Hiervoor krijgen de deelnemers een tasje met lekkers en Jumbo-gadgets voor onderweg mee. Ook krijgen deelnemers een brochure met beschrijving van de fietsroute en bezienswaardigheden. Wie de route helemaal uitfietst, krijgt na afloop een presentje.

Inschrijven
Het Jumbo fietsrouteboekje is gratis af te halen bij elke Jumbo Supermarkt. Alle routes zijn ook te downloaden via de website www.jumbofietsroutes.nl. Wie mee wil doen aan de Nationale Jumbo Fietsdag, kan zich via die website aanmelden. Tussen maandag 28 april en dinsdag 13 mei zijn de startbewijzen - ongeacht de plaats van waaruit de deelnemer wil gaan fietsen - bij iedere Jumbo te koop.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht