NCRV

Keyzer & De Boer Advocaten

Keyzer & De Boer Advocaten: De marinier

Zondag 18 mei 2008
22.00 uur, Nederland 1

In 2003 loste Eric O. tijdens een missie in Irak een aantal waarschuwingsschoten, waarbij een Irakees om het leven kwam. Het gerechtshof in Arnhem sprak de marinier vrij van het overtreden van de geweldsinstructies voor Nederlandse militairen in Irak. Het Openbaar Ministerie had zes maanden voorwaardelijke militaire detentie en een taakstraf van 240 uur tegen hem geëist. In deze aflevering van Keyzer & De Boer Advocaten speelt een vergelijkbaar incident zich af in Afghanistan.

Marius en Sabrina verdedigen marinier Wijo Hagemans die in Afghanistan een burger zou hebben neergeschoten. Zijn eenheid steunt zijn versie dat het om waarschuwingsschoten ging, tot iemand van zijn peleton het tegendeel beweert. Als het OM geheime stukken inbrengt die aantonen dat Hagemans in Bosnië al minder nauw met de geweldsinstructie is omgegaan, beginnen Marius en Sabrina zelf aan hun cliënt te twijfelen.

Maarten staat een cliënt bij die schadevergoeding eist van een oudere dame die hem met een een neppistool heeft bedreigd. Om zich in veiligheid te brengen is de cliënt van het balkon gesprongen. Pikant detail is dat Maartens cliënt ten tijde van de bedreiging bezig was met een inbraak.

Sieger Sloot, Loek Peters, Marisa van Eijle, Bodil de la Parra en Carol van Herwijnen nemen belangrijke gastrollen voor hun rekening.

Vaste acteurs in de serie zijn Bram van der Vlugt, Porgy Franssen, Henriette Tol, Daan Schuurmans, Roos Ouwehand, Mara van Vlijmen, Hans Kesting en Karien Noordhoff.