Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 29 april 2008

Fietsen, varen en picknicken in Nationaal Landschap Laag Holland Volledig verzorgde dagtocht. Alles is voor u geregeld!

Op 18 mei, 21 mei en op 8 juni organiseert Landschap Noord-Holland en Bezoekerscentrum Het Twiske in Oostzaan een fantastische en compleet verzorgde dagtocht door schitterende Nationaal Landschap Laag Holland.

Het programma start om 10.30 uur met koffie en koek in Bezoekerscentrum Het Twiske aan de Noorderlaaik 1 in Oostzaan waar u ook uw dagtocht betaalt. U ontvangt daar een fietsroutebeschrijving naar boerderij De Marsen bij Landsmeer en wandelt 500 meter naar de Kamelenbrug. Op de Twiske Ringvaart ligt de excursieboot op u te wachten. U vaart naar het Ilperveld en geniet onderweg van een zeer complete en overheerlijke, streekeigen picknick.

Tijdens de vaarexcursie beleeft u het mooie Ilperveld dat bestaat uit honderden eilanden. U bent in de boot dicht bij de mooiste bloemen en bijzondere weidevogels. Onze gids en schipper vinden het leuk u van alles over dit bijzondere gebied te vertellen. Na de vaarexcursie wordt u weer afgezet bij de Kamelenbrug. U loopt weer terug naar de boerderij en fietst vervolgens via een korte route terug naar het startpunt in Het Twiske.

De kosten zijn ¤ 27,50 er persoon. Indien gewenst kunt u een fiets reserveren bij Het Twiske, maar u kunt u ook uw eigen fiets meebrengen. Bij het Twiske is overigens parkeergeld verschuldigd.

Wilt u ook mee op deze dagtocht? Dan is aanmelden is noodzakelijk. Dat kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. Het reserveren van fietsen kan uitsluitend bij Het Twiske, tel. 075-6844338. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl