Gemeente Noordenveld

jubilerend DEVO 68

Cadeaucheque voor jubilerend DEVO 68

Gepubliceerd op: 18 mei 2008

Wethouder Jan Kemkers, porteuillehouder Sport, overhandigde op zaterdag 17 mei een cadeaucheque aan de heer Sipke Kingma, voorzitter van de jubilerende badmintonvereniging DEVO 68. De uitreiking van de cadeaucheque vond plaats tijdens de feestelijkheden in Sportcentrum De Hullen, Ceintuurbaan Zuid te Roden.

Gezelligheid staat bij de club voorop, maar dat neemt niet weg, dat er ook fanatiek en op competitieniveau gespeeld wordt. Er zijn zowel jeugd- als seniorenteams die aan de competitie deelnemen. Deelname aan de competitie is niet verplicht.

Steeds meer mensen ontdekken, dat de badmintonsport meer is dan het leuk heen en weer slaan van een shuttle op het strand of op de camping. Het is een veelzijdige sport en vraagt om behendigheid en reactievermogen. Badminton is op elk niveau een heel mooie sport, welke tot op hoge leeftijd gespeeld kan worden. Het oudste lid is al ver over de 70!

Waar badminton oorspronkelijk vandaan komt, is niet heel duidelijk. Verschillende deskundigen denken dat de vroegste variant van de sport uit India afkomstig is. De Britten veranderde de sport tot hetgeen wat we vandaag de dag kennen en introduceerden het vervolgens in de rest van Europa.