Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (18/5)

BREDA, 18 mei 2008

Politie pakt rijders onder invloed op

STRIJBEEK: Op de Daesdonckseweg is een 32-jarige man uit Meersel Dreef rond 03.15 uur aangehouden. Hij blies 640 ug/l. Daarop is zijn rijbewijs in beslag genomen.

BREDA: Op de Galderseweg hielden agenten een 38-jarige Amerikaan aan voor rijden onder invloed van alcohol. Toen hij van de parkeerplaats bij de Galderse meren wegreed hielden agenten hem staande voor een alcoholcontrole. Hij blies 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur mee.

Jongen aangehouden voor mishandeling en vernieling

ETTEN-LEUR: Gisteravond is rond 22.30 uur een 17-jarige jongen uit Etten-Leur op de Grijsoord aangehouden. Hij maakte vervelende opmerkingen naar enkele meisjes en sloeg vervolgens een jongen op zijn gezicht.

Voor een woning aan de Grijsoord stond de jongen een groepje uit te dagen. Hij maakte vervelende opmerkingen naar een paar meisjes en schopte tegen een auto. Toen een van de jongens van de groep de verdachte weg wilde sturen, kreeg hij een klap in zijn gezicht. Daarop duwde een van de jongens de verdachte weg. Even later kwam hij terug met een aantal vrienden en begonnen ze glazen tegen de gevel te gooien. De politie is gewaarschuwd en heeft de 17-jarige verdachte aangehouden. Bij aankomst was duidelijk dat de verdachte onder invloed van alcohol was. Hij is meegenomen naar het bureau.

Man beledigt agent

ETTEN-LEUR: Zaterdagavond rond 21.45 uur is een 22-jarige man uit Etten-Leur op de Roosendaalseweg aangehouden voor belediging van een agent. Tijdens een evenement vertoonde de man recalcitrant gedrag naar een agent toe. Hij beledigde een agent door zijn middelvinger op te steken in de omgeving van talloze mensen. Daarop is de man aangehouden. Op het bureau verzette hij zich en moesten agenten o.a. een armklem aanleggen om de man onder controle te krijgen.

Man drinkt teveel

BREDA: Op de Haagweg is rond 21.45 uur een 26-jarige man uit Breda aangehouden. Bij de politie kwam rond 20.40 uur een melding binnen van vernieling aan een auto op de Konijnenberg. De man zou een andere bestuurder hebben afgesneden en op de auto hebben geslagen. Even later reed de man op de Tramsingel en zagen politiemensen dat er een ruzie plaatsvond waarbij de zwangere vriendin uit de auto werd gezet. Agenten konden de man aanhouden. Hij blies 540 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man is meegenomen naar het bureau.

Geen aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben zaterdagavond een rustige dienst beleefd. Er was minder publiek op straat dan andere zaterdagavonden. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werden er 12 bonnen uitgeschreven. Drie voor wildplassen en 9 voor fout parkeren.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Auteur: Eefje Klijberg