Politie Zuid-Holland-Zuid

18/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 18-05-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN

SLIEDRECHT Een 27-jarige man uit Gorinchem is op 18 mei op de A15 ter hoogte van de afslag Gorinchem-Oost aangehouden. De naam van de verdachte was naar voren gekomen in een onderzoek naar de diefstal van een mobiele telefoon op 16 december 2007. Toen werd op de Stationsweg een (toen) 21-jarige vrouw uit Sliedrecht van haar GSM bestolen. Ze deed aangifte, waarna onderzoek volgde. Op 18 mei werd de man gecontroleerd, waaruit bleek dat hij verdachte gesignaleerd stond. Hij is ingesloten en wordt verhoord.

DRONKEN VROUW RIJDT TEGEN POLITIEAUTO
GORINCHEM Een 18-jarige vrouw uit Nieuwland is op 18 mei op de Grote Markt aangehouden. De beginnend bestuurder had zoveel gedronken dat als ze een ervaren bestuurster was geweest, haar rijbewijs óók zou zijn ingevorderd. Dat kon ze nu vanzelfsprekend ook inleveren. Ze verklaarde niet gemerkt te hebben dat ze op de Grote Markt een politieauto licht had geraakt. De agenten merkten het wel.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 41-jarige man uit Tiel is op 18 mei op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Hij was met zijn bestelbus tegen de vangrail aangereden. De man raakte niet gewond. In zijn auto werden een gebruikershoeveelheid softdrugs en 3 xtc-pillen aangetroffen en in beslaggenomen. De man is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

FRONTALE AANRIJDING
GORINCHEM Op de Banneweg zijn 17 mei twee personenautos tegen elkaar gebotst met één gewonde tot gevolg. Door nog onbekende oorzaak ging een 56-jarige vrouw uit Gorinchem plots linksrijden en reed frontaal tegen de auto van een 46-jarige plaatsgenote aan. De 56-jarige had last van haar nek en rug en de auto moest door de brandweer opengeknipt worden. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Beide autos raakten total loss.