Persberichten Binnensticht, 17.05 uur

Utrecht, 18-05-2008

Man beroofd

ZEIST Een 20-jarige man uit Austerlitz heeft aangifte gedaan van beroving van zijn persoonlijke goederen. De man fietste zondag 18 mei omstreeks 03.00 uur over het fietspad langs de Woudenbergseweg. Ter hoogte van de algemene begraafplaats werd hij plotseling van zijn fiets getrokken door twee mannen. Onder bedreiging van een wapen en het toedienen van enkele trappen, moest hij zijn portemonnee en nog enkele andere persoonlijke goederen afgeven. Hierna verdwenen de twee samen met een derde persoon in een auto in de richting van Woudenberg. Van de mannen is maar weinig bekend omdat ter plaatse geen straatverlichting aanwezig is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Van tas beroofd

DEN DOLDER Een 45-jarige vrouw is slachtoffer geworden van diefstal van haar tas. De vrouw parkeerde zondag 18 mei omstreeks 03.30 uur op de Johannes Wierlaan haar auto, toen plotseling een ruit aan de rechterzijde werd ingeslagen. Voordat de vrouw kon reageren, zag zij dat haar tas van de voorstoel werd gegrist door een jongen gekleed in een zwarte sweater die zijn capuchon over zijn hoofd had gedaan. In de tas zaten haar portemonnee en diverse persoonlijke eigendommen. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie, telefoon 0900-8844.

Biltenaar ernstig mishandeld

BILTHOVEN De politie onderzoekt de ernstige mishandeling van een 16-jarige jongen uit De Bilt. Politiemensen troffen de Biltenaar zondag 18 mei omstreeks 00.15 uur aan op de Julianalaan ter hoogte van een horecagelegenheid. Hij bleek rake klappen te hebben gehad waardoor hij flink bloedde uit zijn neus die mogelijk ook was gebroken. De Biltenaar werd met een ambulance vervoerd naar het UMC. Uit een eerste onderzoek bleek dat de Biltenaar door een bekende op zijn gezicht was geslagen vermoedelijk wegens een meningsverschil om een vriendin. Die persoon was niet meer ter plaatse. Zijn identiteit is wel bekend waarop de politie naar zijn woning in Bilthoven ging. Hij bleek echter niet thuis te zijn. De politie zet het onderzoek voort.

Onder invloed

DOORN Een 29-jarige man uit Doorn is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerden hem zondag 18 mei omstreeks 02.30 uur in zijn bestelauto op de Sterkenburgerlaan. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 570 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Winkeldief

ZEIST Een 40-jarige man uit Zeist is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man passeerde zaterdag 17 mei omstreeks 17.10 uur zonder af te rekenen de kassa van een supermarkt aan Hoog Kanje. Buiten werd hij aangesproken door winkelpersoneel en werd hij verzocht mee te gaan naar de ophoudkamer. Daar werd hij overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de man voor bijna 170 euro aan goederen in zijn tas had gestopt. De man tekende voor afstand waarop de goederen aan de eigenaar werden teruggegeven. Tegen de Zeistenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist betrapt bij alcoholcontrole

ZEIST Bij een alcoholcontrole werd 1 automobilist betrapt voor het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 285 ug/l. De controle vond vrijdag 16 mei tussen

20.00 en 21.30 uur plaats op de Koelaan. Bij de controle moesten ongeveer 70 bestuurders op straat een blaastest afleggen.

Bromfietsster ernstig gewond

MAARTENSDIJK Een 47- jarige vrouw uit Maartensdijk raakte ernstig gewond bij een ongeval. De vrouw reed vrijdag 16 mei omstreeks 12.15 uur op haar bromfiets vanuit de richting Bilthoven/Soest over de Dorpsweg. Bij het linksaf slaan botste zij tegen de auto van een 55-jarige automobiliste ook uit Maartensdijk. De bromfietsster kwam hard ten val. Met een ambulance werd zij naar het UMC vervoerd. Politiemensen van de Verkeersongevallendienst verrichtte een uitgebreid onderzoek naar de toedracht. Gedurende dit onderzoek werd de Dorpsweg voor het doorgaande verkeer tijdelijk afgesloten. Het Openbaar Vervoer(busdienst) werd van deze stremming in kennis gesteld.