Persberichten Eemland noord, 16.55 uur

Utrecht, 18-05-2008

Man aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 23-jarige man uit Eemdijk is zondag 18 mei omstreeks 03.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een ruit van een winkel aan de Broerswetering. Surveillerende politiemensen werden door passanten gewenkt en zij vertelden dat er zojuist door iemand een ruit was vernield van de winkel en daarna was weggelopen. De politie ging op onderzoek uit in de omgeving en trof verderop een groep personen aan waaronder de Eemdijker die voldeed aan het signalement. Hij bekende de vernieling die hij had gepleegd onder invloed van alcohol en vanwege een ruzie met zijn vriendin. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed van alcohol

LAGE VUURSCHE Een 50-jarige automobilist uit Breda is zondag 18 mei omstreeks 00.40 uur betrapt op het rijden onder invloed. De Bredanaar werd gecontroleerd op de Vuurse Steeg en bleek alcohol te hebben gebruikt. Na de ademanalyse werd vastgesteld dat hij 350 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 33-jarige automobiliste uit Bunschoten is zondag 18 mei kort na middernacht betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen dat de vrouw bij het rechtsaf slaan vanaf de Westsingel naar de Brahmslaan geen voorrang verleende aan twee fietsers. Die moesten remmen en konden daardoor een aanrijding voorkomen. Bij het aanspreken bleek sprake van alcohol. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de vrouw 500 ug/l alcohol in haar lichaam had.

BAARN Een 57-jarige automobilist uit Baarn is zaterdag 17 mei omstreeks 01.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. Het rijgedrag op twee rotondes in Baarn viel de politiemensen op. Bij de controle op de Geerenweg bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 545 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 33-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg is zaterdag 17 mei omstreeks 22.10 uur betrapt op het rijden onder invloed. Uit een controle op Schipperskamp bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 305 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 49-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg is vrijdag 16 mei omstreeks 00.40 uur betrapt op het rijden onder invloed. Bij een controle op de Amersfoortseweg bleek sprake van alcoholgebruik waarna een ademanalyse volgde op het bureau. Daaruit werd vastgesteld dat hij 1100 ug/l(wettelijke norm is 220 ug/l)in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd.