Persberichten Eemland zuid, 16.50 uur

Utrecht, 18-05-2008

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT Een 24-jarige man uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Politiemensen werden zondag 18 mei omstreeks 04.10 uur op het Hof aangesproken door een man dat er op de Lavendelstraat een vechtpartij gaande was. De politie trof een groep mensen aan en uit verklaringen werd duidelijk dat de 24-jarige man zijn plaatsgenoot had geslagen en getrapt die daardoor letsel aan zijn gezicht en lichaam opliep. Bij de mishandeling was vermoedelijk een tweede verdachte betrokken, die echter wist te ontkomen. De 24-jarige man werd ingesloten in het bureau en het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Explosief gevonden

WOUDENBERG Een 14-jarige inwoner van Woudenberg meldde zaterdag 17 mei omstreeks 15.10 uur dat hij bij het uitlaten van zijn hond op een omgeploegd stuk land een projectiel gelijkend op een granaat had gevonden. De jongen nam het projectiel mee naar zijn woning. Zijn ouders vertrouwde het echter niet en nam kontakt op met de politie. Na onderzoek door een bomverkenner bleek dat het om een nog niet ontplofte brisantgranaat ging uit W.O.II. De Explosieven en Opruimingsdienst Dienst van de Koninklijke Landmacht werd geinformeerd. Die besloot het projectiel mee te nemen en op een veilige locatie te vernietigen.

Betrapt met verkeersbord

AMERSFOORT - Een 18-jarige Amersfoorter is zondag 18 mei omstreeks 02.10 uur betrapt op baldadigheid..Politiemensen zagen hem over de Zielhorsterweg fietsen met een paal en verkeersbord om zijn nek. Het bord met de tekst: Verkeerssituatie gewijzigd bleek door hem weggehaald te zijn bij het begin van de Zielhorsterweg/Ringweg-koppel. De paal met het verkeersbord werd door de Amersfoorter netjes teruggezet en op het bureau werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder motor-ambulance betrokken bij ongeval

AMERSFOORT Een 43-jarige motorrijder uit Houten raakte zaterdag 17 mei omstreeks 14.15 uur betrokken bij een ongeval. De Houtenaar bestuurde een motor-ambulance en was op weg naar een melding van een onwelwording. Rijdend over de Coninckstraat schakelde de Houtenaar wel de sirene uit, maar liet de blauwe zwaailichten in werking en ging links naast een bestelauto rijden. De bestuurder van de bestelauto, een 47-jarige man uit Amersfoort, wilde linksaf slaan de Sint Annastraat in, maar zag vermoedelijk de motor-ambulance over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De Houtenaar klaagde over pijn aan zijn rug en werd met een ambulance vervoerd naar het UMC. De motor-ambulance werd met een takelwagen afgevoerd.

Jongens aangehouden

AMERSFOORT Twee jongens uit Amersfoort van 14 en 16 jaar, zijn zaterdag 17 mei omstreeks 01.00 uur aangehouden. De twee worden verdacht van een inbraak kort daarvoor in een tankstation aan de Balladelaan. Surveillerende politiemensen op mountainbikes spraken de twee aan toen zij op een bankje zaten gelegen aan het Koning Arthurpad. De twee bleken in het bezit te zijn van een plastic zak met een grote hoeveelheid snoep en van een breekijzer en een schroevendraaier. Tijdens het gesprek met de twee, kregen de politiemensen de melding uit te zien naar twee jongens die een inbraak hadden gepleegd en vervolgens op een fiets waren weggereden. Een getuige had dat gezien en belde vervolgens de politie. Het signalement bleek overeen te komen, waarop de twee werden aangehouden. De twee zijn inmiddels inverzekeringgesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Mannen aangehouden voor diefstal

AMERSFOORT Drie mannen van 27, 32 en 35 jaar uit Almere, zijn zaterdag 17 mei omstreeks 21.05 uur aangehouden. De drie worden verdacht van diefstal vanaf een bouwterrein aan de Euroweg. Een beveiliger had gezien dat de drie via een hek het terrein waren opgegaan, iets hadden ingeladen in een bestelauto en daarmee waren weggereden. De beveiliger bleef de bestelauto achtervolgen en stond gedurende de rit, die ging via de Rijksweg A1 richting Hilversum, voortdurend telefonisch in kontakt met de politiemeldkamer. Die kon de politieautos doorgeven welke richting zij op moesten rijden. Het lukte de bestelauto bij de oprit naar de Rijksweg A-27 bij Eemnes aan de kant zetten.

In de bestelauto lagen ruim veertig houten pallets afkomstig vanaf het terrein aan de Euroweg. De drie zijn ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld.

Tankstation overvallen

AMERSFOORT Op zaterdag 17 mei omstreeks 06.40 uur vond een overval plaats op een tankstation gelegen aan de Hogeweg. Een 35-jarige medewerkster uit Amersfoort was bezig met openingshandelingen om vanaf 07.00 uur klanten te kunnen ontvangen, toen zij plotseling werd geconfronteerd met twee personen die hun gezichten hadden afgedekt. Zij bedreigden en sloegen de vrouw en eisten de sleutels op. Hierna sloten zij de vrouw op. Na enige tijd wist de vrouw alarm te slaan. Het is nog niet duidelijk of er goederen zijn buitgemaakt. Het signalement luidt: verdachte 1, een man, tussen 20 en 22 jaar, ongeveer 1.70 m, lang, dun postuur, gekleed in een wit T-shirt, blauwe spijkerbroek. Verdachte 2, een man, tussen de 20 en 22 jaar, ongeveer
1.70 m, dun postuur, gekleed in een zwarte korte stoffen jack, blauwe spijkerbroek.

De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie, bureau Amersfoort, telefoon 0900-8844.

Onder invloed

AMERSFOORT Een 37-jarige automobilist uit Sittard is zondag 18 mei omstreeks 02.50 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Politiemensen zagen hem slingerend en zonder verlichting rijden over de Rijksweg A1. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 720 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. Gezien deze uitslag werd zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt.