Persberichten Heuvelrug, 17.00 uur

Utrecht, 18-05-2008

Man aangehouden

VEENENDAAL Een 30-jarige man uit Waalkwijk is zondag omstreeks 01.10 uur aangehouden. De man was door personeel van een horecagelegenheid aan de Markt betrapt wegens bezit van een wikkel met vermoedelijk cocaine. Bovendien bleek dat de man werd gezocht omdat hij nog 42 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.

Man bestolen

VEENENDAAL Een 48-jarige man uit Veenendaal heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning. De man liet zaterdag 17 mei omstreeks 21.30 uur drie mannen toe in zijn woning aan het Schrijverspark. Tijdens een gesprek over het testen van verdovende middelen kreeg de bewoner plotseling een harde klap tegen zijn hoofd waardoor hij even buiten kennis raakte. Toen hij weer bij positieven was, merkte hij dat de drie mannen waren vetrokken en dat er uit zijn woning geld was gestolen. De identiteit van één van de mannen is bekend en de zaak wordt nader onderzocht.

Onder invloed

RHENEN Een 17-jarige bromfietser uit Ingen is zaterdag 17 mei omstreeks 23.05 uur betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd op de Groeneweg gecontroleerd en bleek alcohol genuttigd te hebben. Na de ademanalyse op het bureau werd vestgesteld dat hij 355 ug/l in zijn lichaam had.

Jongen aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 14-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede is aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een fiets en van het opgeven van een valse naam. Surveillerende politiemensen werden zaterdag 17 mei omstreeks 16.40 uur op de Hordenweg gewenkt door een automobilist. Die had gezien dat de jongen een fiets, die stond in een fietsenrek aan de Zeeuwse Steen, had vernield en hield de jongen aan. Op het bureau gaf de jongen eerst nog een valse naam op, maar al snel verklaarde hij wie hij werkelijk was en bekende de vernieling. De zaak wordt via het bureau HALT afgehandeld.

Gewond door aanrijding

AMERONGEN Een 30-jarige automobilist uit Veenendaal is zaterdag 17 mei omstreeks 13.40 uur gewond geraakt. De Veenendaaler verleende op de t-kruising Bertus Leendersweg met de Industrielaan geen voorrang aan een van rechts komende 20-ajrige automobilixt uit Leersum. Een aanrijding was het gevolg en omdat de Veenendaler geen gordel droeg, sloeg hij met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij liep letsel op aan zijn hoofd en vermoedelijk ook een hersenschudding. Met een ambulance werd hij vervoerd naar het Gelderse Vallei ziekenhuis. Beide voertuigen moesten in verband met de schade worden weggesleept. Tegen de Veenendaler wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijders betrapt

DOORN Bij een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg zijn 53 bestuurders betrapt. De controle vond op zaterdag 17 mei tussen 11.30 en 12.30 uur plaats. In totaal passeerden 619 bestuurders de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u terwijl 50 is toegestaan. De hardrijders krijgen de bekeuring binnenkort in de bus.

Onder invloed

RHENEN Een 20-jarige snorfietsster uit Veenendaal is betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen de vrouw op haar snorfiets zonder kentekenplaat over de Herenstraat rijden en controleerden haar waaruit bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat zij 530 ug/l alcohol in haar lichaam had. De snorfiets werd in afwachting van het tonen van de vereiste bewijzen aan het bureau gestald.