Politie Brabant-Noord

Alcoholcontrole

Sint-Oedenrode/'s-Hertogenbosch, 18-05-2008 o Bij een regionale alcoholcontrole op twee locaties zijn in de nacht van zaterdag op zondag in totaal 545 bestuurders gecontroleerd.

Er werd tussen zaterdagavond tien uur en zondagmorgen één uur gecontroleerd op de Schijndelseweg in Sint Oedenrode. Bij de 370 die hier gecontroleerd werden moesten er drie een ademanalyse ondergaan. De resultaten daarvan waren respectievelijk 0,84, 1,08 en 1,35 promille. Van de laatste bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. Een beginnende bestuurder, een man van twintig uit Den Dungen, vond het nodig om eerst te stoppen voor de controle en toen de agent met het ademapparaat door zijn raam kwam gas te geven. De agent moest zich vastgrijpen en werd enkele meters meegesleurd voordat hij los kon laten. De man werd direct achtervolgd en kon binnen een paar honderd meter al aangehouden worden. De agent heeft een pijnlinke schouder, arm en knie overgehouden aan de val. De man blies 0,46 promille, wat voor een beginnende bestuurder strafbaar is. Hij krijgt een proces-verbaal voor meerdere feiten.

De tweede controle was op de Zuidwal in s-Hertogenbosch tussen twee uur en half vijf op zondagmorgen vroeg. Daar werden 175 automobilisten gecontroleerd. Vier mensen werden onderworpen aan een ademanalyse wat de volgende resultaten opleverde: 0,71, 0,48 en beginnend bestuurder rijden zonder rijbewijs, 1,07 en 0,84 beginnend bestuurder dus rijbewijs invordering.